Un miliardar care a criticat regimul chinez nu a mai fost văzut în public din luna octombrie

De Iulia Iancu.
Publicat: 03.01.2021, 08:04.
Actualizat: 03.01.2021, 08:55

Jack Ma, fondatorul Alibaba, a dispărut din viața publică, din luna octombrie, în urma unor critici aduse guvernului chinez. Fostul profesor de engleză a fost eliminat din juriul unui program reality-show pe care, de altfel, l-a și fondat: Africa’s Business Heroes

Jack Ma a dispărut din viața publică din luna octombrie

Jack Ma a dispărut din viața publică din luna octombrie

Profimedia Images

Miliardarul în vârstă de 56 de ani, a căruit avere se ridică la aproximativ 35 miliarde de lire sterline, este considerat Jeff Bezos al Asiei. Cel mai bogat om de pe continent, până de curând, Jack Ma este cunoscut și pentru operele sale de caritate, scrie The Sun.

Ma s-a bucurat mult timp de simpatia oficialilor chinezi, însă, în urma unor critici aduse Guvernului, miliardarul a dispărut brusc din viața publică. Fotografia sa și aparițiile în materialele de promovare ale emisiunii pe temă economică au fost eliminate.

Un purtător de cuvânt al companiei Alibaba a declarat că "din cauza unui program extrem de încărcat, Jack Ma nu mai poate participa ca jurat în cadrul emisiunii Africa’s Business Heroes". De asemenea, de câteva săptămâni, miliardarul nu a mai postat niciun mesaj pe Twitter, o rețea socială unde era extrem de activ.

Ba mai mult, în urmă cu câteva săptămâni, în presă a apărut informația potrivit căreia Alibaba este investigată, acuzând compania de monopol.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.