Antena Meniu Search
x

Un fost poliţist rus a recunoscut că a ucis peste 80 de femei, pe care le ademenea în maşina de serviciu

Un fost poliţist din Siberia este judecat pentru 60 de crime. Individul ar putea fi cel mai sângeros ucigaş în serie din istoria recentă a Rusiei.

Vezi și

Un fost poliţist din Siberia este judecat pentru 60 de crime. Individul ar putea fi cel mai sângeros ucigaş în serie din istoria recentă a Rusiei. În vârstă de 53 de ani, bărbatul este deja condamnat pe viaţă pentru asasinarea a 22 de femei. După ce a ajuns la închisoare, el a mărturisit multe alte omoruri. Şi, cu mult calm, a dezvăluit ce motiv a avut pentru a decide cine trăieşte şi cine moare.

Presa rusă l-a poreclit "căpcăunul" pe Mihail Popkov. Bărbatul a fost poliţist până în 1998, când a ieşit la pensie. În 2012, după reluarea unor teste ADN în dosare nesoluţionate, anchetatorii au constatat că fostul lor coleg a ucis, de-a lungul anilor, zeci de femei. Arestat, rusul a recunoscut crimele şi le-a motivat prin dorinţa de a "curăţa" oraşul de prostituate. El a pretins că le-a omorât doar pe cele care erau băute sau "aveau un comportament imoral". 

Mihail Popkov obişnuia să-şi invite victimele în maşina poliţiei, ceea ce le făcea să nu bănuiască nimic. Pe lângă crime, el a fost găsit vinovat de două violuri şi două tentative de omor şi condamnat la închisoare pe viaţă. Întemniţat, fostul poliţist a început să mărturisească alte şi alte asasinate. "Au fost cel puţin 84 de victime, femei de diferite categorii sociale, cu vârsta între 16 şi 40 de ani."

Pentru a dovedi ceea ce părea de neimaginat, i-a condus pe anchetatori în locul crimelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Un fost poliţist rus a recunoscut că a ucis peste 80 de femei, pe care le ademenea în maşina de serviciu