Antena Meniu Search
x

Video Un preot rus care-i încuraja pe copii să se sinucidă pentru binele țării a fost arestat. Polițiștii, bruscați de măicuțe

Preotul rus Serghei Romanov a fost arestat, fiind acuzat că îi încuraja pe copii să-și pună capăt zilelor pentru binele Rusiei. În momentul în care oamenii legii au descins în mănăstirea în care se ascundea, măicuțele i-au bruscat, în încercarea de a-l apăra pe liderul lor spiritual, scrie The Moscow Times.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 29.12.2020, 12:35

Dacă va fi găsit vinovat, preotul riscă 4 ani de închisoare
Dacă va fi găsit vinovat, preotul riscă 4 ani de închisoare - Profimedia Images
  • Un preot excomunicat din Rusia riscă patru ani de închisoare, în urma predicilor în care în încuraja pe minori să se sinucidă.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Polițiștii ruși au arestat un preot excomunicat, sub suspiciunea de încurajare a sinuciderilor în rândul copiilor. Bărbatul se ascundea într-o mănăstire de maici, de lângă orașul Ekaterinburg, potrivit sursei citate.

Serghei Romanov și-ar putea petrece următorii patru ani în închisoare, a declarat pentru Interfax avocata său Svetlana Gerasimova. Cazul a intrat în atenția autorităților în urma apariției unei predici pe YouTube în care fostul preot își întreba discipolii minori dacă sunt gata să moară pentru Rusia.

Zeci de ofițeri de securitate au luat cu asalt, marți, mănăstirea Sredneuralsk pentru a-l reține pe fostul preot, care și-a schimbat numele în Nikolai Romanov.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Polițiștii au întâmpinat o rezistență neașteptată din partea măicuțelor, care încercau să-și apere liderul. Potrivit unui ziar local, oamenii legii ar fi folosit forța împotriva femeilor, una dintre ele suferind chiar o fractură de șold în timpul confruntării.

Fostul preot s-a confruntat public cu Biserica Ortodoxă Rusă în această primăvară, când a refuzat să urmeze liniile directoare privind restricțiile anti-COVID, susținând că pandemia a fost fabricată pentru a implanta microcipuri în populație folosind vaccinuri.

După ce Biserica i-a interzis să mai predice, el a preluat cu forța conducerea unei mănăstiri de maici, a alungat-o pe maica stareță și a continuat să susțină predici, chiar și online.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un preot rus care-i încuraja pe copii să se sinucidă pentru binele țării a fost arestat. Polițiștii, bruscați de măicuțe