Video

Un preot rus care-i încuraja pe copii să se sinucidă pentru binele țării a fost arestat. Polițiștii, bruscați de măicuțe

De Iulia Iancu.
Publicat: 29.12.2020, 12:05.
Actualizat: 29.12.2020, 12:35

Preotul rus Serghei Romanov a fost arestat, fiind acuzat că îi încuraja pe copii să-și pună capăt zilelor pentru binele Rusiei. În momentul în care oamenii legii au descins în mănăstirea în care se ascundea, măicuțele i-au bruscat, în încercarea de a-l apăra pe liderul lor spiritual, scrie The Moscow Times.

Dacă va fi găsit vinovat, preotul riscă 4 ani de închisoare

Dacă va fi găsit vinovat, preotul riscă 4 ani de închisoare

Profimedia Images

Polițiștii ruși au arestat un preot excomunicat, sub suspiciunea de încurajare a sinuciderilor în rândul copiilor. Bărbatul se ascundea într-o mănăstire de maici, de lângă orașul Ekaterinburg, potrivit sursei citate.

Serghei Romanov și-ar putea petrece următorii patru ani în închisoare, a declarat pentru Interfax avocata său Svetlana Gerasimova. Cazul a intrat în atenția autorităților în urma apariției unei predici pe YouTube în care fostul preot își întreba discipolii minori dacă sunt gata să moară pentru Rusia.

Zeci de ofițeri de securitate au luat cu asalt, marți, mănăstirea Sredneuralsk pentru a-l reține pe fostul preot, care și-a schimbat numele în Nikolai Romanov.

Polițiștii au întâmpinat o rezistență neașteptată din partea măicuțelor, care încercau să-și apere liderul. Potrivit unui ziar local, oamenii legii ar fi folosit forța împotriva femeilor, una dintre ele suferind chiar o fractură de șold în timpul confruntării.

Fostul preot s-a confruntat public cu Biserica Ortodoxă Rusă în această primăvară, când a refuzat să urmeze liniile directoare privind restricțiile anti-COVID, susținând că pandemia a fost fabricată pentru a implanta microcipuri în populație folosind vaccinuri.

După ce Biserica i-a interzis să mai predice, el a preluat cu forța conducerea unei mănăstiri de maici, a alungat-o pe maica stareță și a continuat să susțină predici, chiar și online.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.