Antena Meniu Search
x

Un român a devenit milionar în euro, după un accident de muncă în Italia. Bărbatul a rămas imobilizat pe viaţă într-un scaun cu rotile

Un muncitor român, care a suferit un accident de muncă în 2017, a fost despăgubit cu peste un milion de euro, în Italia, scrie publicaţia italiană Gazzetta di Modena.

de Monica Palade

la 24.06.2021, 17:25

Un român a devenit milionar în euro, după un accident de muncă în Italia. Bărbatul a rămas imobilizat pe viaţă într-un scaun cu rotile - Shutterstock

Bărbatul de 30 de ani a căzut de la 10 metri înălţime, iar în urma impactului a rămas invalid pe viaţă, fiind imobilizat într-un scaun cu rotile. Românul a primit deja banii, însă procesul penal este abia la început. Miercuri au continuat audierile la Curtea din Modena.

Acuzația adusă firmelor pentru care lucra bărbatul se referă la neglijenţă gravă cu încălcarea reglementărilor de prevenire a accidentelor. Managerii celor trei companii au ajuns la proces împreună cu tehnicianul de șantier responsabil.

Ancheta penală în plină desfăşurare

În timpul audierilor, au fost ascultaţi consultanții ambelor părți. Pe larg, a fost examinat modul în care s-a produs dinamica accidentului, care a dus la leziunea foarte gravă a muncitorului. Totodată, au fost analizate motivele care ar fi putut duce la căderea de la o înălțime de aproximativ zece metri.

După accident, pe lângă echipajele de salvare, au sosit și reprezentanţii Inspectoratului Muncii pentru a face cercetări la faţa locului. Şi aceştia au fost audiați şi au încercat să clarifice ceea ce s-a întâmplat atunci. Procesul este în plină desfăşurare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Un român a devenit milionar în euro, după un accident de muncă în Italia. Bărbatul a rămas imobilizat pe viaţă într-un scaun cu rotile