Antena Meniu Search
x

Un român a murit, iar alţi doi au fost răniţi într-un atac armat în Congo. Erau paznici la o companie

Un român a murit și alți doi au fost răniți în timpul unui atac armat din Congo. Românii lucrau pentru o firmă care asigura paza unei companii. 

de Redactia Observator

la 16.06.2024 , 11:04

Un român a murit, iar alţi doi au fost răniţi într-un atac armat în Congo. Erau paznici la o companie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că „în contextul degradării situației de securitate din Republica Democratică Congo (RD Congo), prin intermediul Ambasadei României la Luanda, Republica Angola, s-a autosesizat ca urmare a apariției informațiilor cu privire la decesul unei persoane și rănirea altor trei, la data de 15 iunie 2024, în apropierea orașului Goma, situat la frontiera cu Rwanda”.

Român mort în Congo

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile din RD Congo pentru obținerea unor informații oficiale cu privire la cetățenia și identitatea victimelor.

Articolul continuă după reclamă

Din informațiile comunicate reprezentanților misiunii diplomatice, a rezultat că persoana decedată și două persoane rănite au cetățenia română, iar cea de-a patra persoană rănită are cetățenia altui stat, a mai transmis MAE.

Până în prezent, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară. Ambasada României la Luanda menține situația în atenție prioritară și continuă dialogul cu autoritățile congoleze competente, a precizat MAE.

Ministerul le reamintește cetățenilor români că pentru RD Congo este valabil un avertisment de călătorie de nivel 8/9 - ,,Evitați orice călătorie!”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Aţi folosit aerul condiţionat zilnic în ultima perioadă?
Observator » Stiri externe » Un român a murit, iar alţi doi au fost răniţi într-un atac armat în Congo. Erau paznici la o companie