Antena Meniu Search
x

Foto Un student din Ucraina, ''cu inima bună și strălucitoare'', a fost ucis în timp ce încerca să cumpere mâncare

Un tânăr indian, student la medicină, a fost ucis într-un bombardament petrecut în orașul ucrainean Harkov, după ce a părăsit buncărul în care se adăpostise pentru a merge să cumpere mâncare. Unul dintre prietenii săi a spus că Naveen S Gyanagoudar, în vârstă de 22 de ani, a vorbit cu el cu puțin timp înainte de moartea sa, marți.

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 07:49

Un student din Ucraina, ''cu inima bună și strălucitoare'', a fost ucis în timp ce încerca să cumpere mâncare
Un student din Ucraina, ''cu inima bună și strălucitoare'', a fost ucis în timp ce încerca să cumpere mâncare - Twitter via BBC

Ministerul de Externe al Indiei a confirmat că Gyanagoudar a murit în urma bombardamentelor petrecute la Harkov și a spus că familia sa a fost contactată. Numeroşi studenți din Ucraina au postat pe Twitter că găsirea de alimente și provizii a devenit dificilă de când Rusia a invadat săptămâna trecută.

''M-a sunat la 8 dimineața, ora Ucrainei, și mi-a cerut să-i transfer bani pentru că dorea să cumpere mai multă mâncare pentru noi'', a declarat prietenul lui Gyanagoudar, Srikanth Chennagowda, pentru BBC Hindi. Cei doi studenți erau în al patrulea an la Universitatea Națională de Medicină din Harkiv.

Prietenii îl descriu drept un tânăr ''cu inimă bună'' și ''strălucitoare''

Gyanagoudar a părăsit adăpostul dimineață, pentru a merge la un supermarket din apropiere. "Am transferat banii. După 5-10 minute, am încercat să-l contactez și nu mi-a preluat apelul. Am încercat de multe ori. Mai târziu, cineva a răspuns, dar a vorbit în ucraineană, ceea ce nu am înțeles", a spus domnul Chennagowda. Apoi a rugat pe cineva din adăpost să vorbească cu persoana de la telefon și a aflat că prietenul său a murit. "Nu îmi venea să cred. Am fost la supermarket și nu a fost nicio explozie", a spus el. Nu este clar unde anume a fost atacat Gyanagoudar.

Chennagowda a adăugat că Gyanagoudar și ceilalți din adăpost plănuiau să se mute în curând, deoarece bombardamentele se intensificau în oraș. Gyanagoudar era din districtul Haveri din statul Karnataka, din sudul Indiei. Prietenul său l-a descris pe tânăr drept o persoană ''cu inimă bună'' și ''strălucitoare''. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Un student din Ucraina, ''cu inima bună și strălucitoare'', a fost ucis în timp ce încerca să cumpere mâncare