Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un taxi a explodat în faţa unui spital din Liverpool. Poliţia consideră incidentul drept "atac terorist": au fost arestaţi deja 3 suspecţi

O maşină care oprise în faşa unui spital din Liverpool a sărit în aer. În urma exploziei, persoană a murit, iar alta a fost rănită.

de Redactia Observator

la 15.11.2021, 09:16

Autorităţile britanice consideră incidentul drept unul terorist. Potrivit BBC, poliţia a arestat deja trei suspecţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 29 de ani. Maşina care a explodat era un taxi şi a sărit în aer la scurt timp după ce a oprit, duminică seară, la ora local 10:59.

Zona, izolată de genişti

Pasagerul din taxi a murit pe loc, iar autorităţile încearcă acum să-i afle identitatea. Şoferul maşinii a fost rănit şi a fost transportat la spital unde se află în stare stabilă. "Am văzut mașina în flăcări și pe cineva sărind afară țipând și era cineva în mașină", a declarat un martor care a privit incidentul de la ferestră, din spital.

Imediat după producerea exploziei, zona a fost izolată de autorităţi. Mai multe echipaje de pompieri, dar şi o echipă de genişti au ajuns imediat la locul deflagraţiei. Conducerea spitalului a anunţat că accesul vizitatorilor a fost restricţionat, iar pacienţii au fost redirecţionaţi către alte unităţi medicale, acolo unde a fost posibil.

Premierul Boris Johnson a reacţionat printr-un mesaj pe Twitter. "Gândurile mele sunt alături de toți cei afectați de incidentul îngrozitor de astăzi din Liverpool. Vreau să mulțumesc serviciilor de urgență pentru răspunsul lor rapid și profesionalismul lor, precum și poliției pentru munca lor asiduă în cadrul anchetei", a fost mesajul premierului britanic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un taxi a explodat în faţa unui spital din Liverpool. Poliţia consideră incidentul drept "atac terorist": au fost arestaţi deja 3 suspecţi