Antena Meniu Search
x

Un tratament REVOLUŢIONAR i-ar fi SALVAT pe cei doi cetăţeni americani de EBOLA

Există speranţă pentru cei doi americani infectaţi cu Ebola. Aceştia au fost supuşi unui tratament experimental care este încă testat pe animale.

 Există speranţă pentru cei doi americani infectaţi cu Ebola. Aceştia au fost supuşi unui tratament experimental care este încă testat pe animale.

Deşi tratamentul implică anticorpi, nu este un vaccin, dar poate fi eficient chiar şi după contractarea virusului. Pentru a obţine materialul de care eveau nevoie pentru tratamen, cercetătorii au apelat la o tehnologie deja implementată, numită producţia de anticorpi monoclonali.

Ei au injectat şoareci cu glucoproteina Ebola şi apoi au îmbinat celulele individuale producătoare de anticorpi cu o celulă de cancer. Dacă ar fi fost injectaţi în om, sistemul imunitar ar fi tratat anticorpii ca străini şi ar fi declanşat un răspuns imun împotriva tratamentului.

Aşa că specialiştii au clonat genele pentru aceşti anticorpi şi au schimbat anumite părţi, înlocuind versiunea animalului cu partea umană a aceleiaşi gene şi evitând cu atenţie modificările în părţile care recunosc proteina Ebola.

Nu este încă clar dacă testele de probă au început, deşi fiole cu acest leac au fost trimise în Liberia. Şi nici nu se poate ştii momentan dacă tratamentul i-a ajutat pe cei doi americani, va trebui să aşteptam mai multe studii clinice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un tratament REVOLUŢIONAR i-ar fi SALVAT pe cei doi cetăţeni americani de EBOLA