Antena Meniu Search
x

UPDATE! Noi imagini cu rămăşiţele avionului malaezian

Criza din estul Ucrainei intră într-o fază mai gravă, după ce aproape 300 de oameni au murit în prăbuşirea unui avion malaezian de pasageri, în zona de conflict de la graniţa cu Rusia.

Vezi și

Criza din estul Ucrainei intră într-o fază mai gravă, după ce aproape 300 de oameni au murit în prăbuşirea unui avion malaezian de pasageri, în zona de conflict de la graniţa cu Rusia. 

Avionul Boeing 777 care efectua o cursă între Amsterdam şi Kuala Lumpur a dispărut de pe ecranele radar la ora 16.15, în timp ce zbura la aproximativ 10.000 metri deasupra estului Ucrainei. La bord se aflau 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului. Aproape imediat s-a aflat că avionul se prăbuşise într-un câmp, într-o zonă controlată de separatişti, unde s-au dat lupte grele în ultimele zile.

Echipajul avionului era, integral, malaezian, în timp ce mai mult de jumătate din pasageri erau olandezi iar ceilalţi - de diferite naţionalităţi. Presa din Statele Unite scrie că 23 de pasageri erau cetăţeni americani, dar autorităţile nu au confirmat încă ştirea.

Experţii americani confirmă, pe baza unor date provenite de la sateliţi, că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer, aşa cum au anunţat, de la început, autorităţile ucrainene. Deocamdată nu se poate stabili cine a lansat racheta dar primii suspecţi sunt rebelii separatişti care anunţau, cu câteva zile în urmă, că au capturat asemenea arme, din dotarea armatei ucrainene. Un lider al insurgenţilor a anunţat, de altfel, doborârea unui avion militar de transport ucrainean, la ora şi în sectorul în care s-a prăbuşit aeronava cu 298 de oameni la bord. Anunţul a fost postat pe o reţea socială dar, apoi, a fost şters.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » UPDATE! Noi imagini cu rămăşiţele avionului malaezian