Antena Meniu Search
x

Update: Proteste deosebit de violente in Turcia

Protestele din Turcia au facut primele victime. Asta spun surse oficiale. Doi oameni au murit in confruntarile violente dintre manifestanti si politie

Vezi și

Ministerul Roman de Externe ii avertizeaza pe conationalii care merg in Turcia sa evite zonele periculoase. Cativa romani stabiliti la Ankara si Istanbul ne-au povestit despre infernul prin care trec. "Oamenii merg pe strada cu oalele si cu cutitele si cu furculite. Si bat in oale. Din cercul meu de prieteni, cunostinte, cetateni romani, nu a fost afectat nimeni. Dar situatia nu a fost foarte OK".

Ba dimpotriva. Intr-un fim postat pe internet de un amator, se vede cum fortele de ordine fac exces de zel si lanseaza gaze lacrimogene inclusiv in casele oamenilor. Pe aceeasi inregistrare politistii blocheaza un grup de studenti in holul unei universitati, tot cu ajutorul gazelor lacrimogene.

Statele Unite, Franta si Marea Britanie denunta brutalitatea fortelor de ordine, dar premierul turc nu pare impresionat de reprosurile lor. Ba chiar a plecat intr-o vizita oficiala in Maroc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Update: Proteste deosebit de violente in Turcia