Antena Meniu Search
x

Ursula von der Leyen, după vizita la Kiev: UE se află în faţa unei ''decizii istorice'' privind candidatura Ucrainei

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a apreciat că statele membre ale Uniunii Europene se vor afla la summitul din 23-24 iunie în faţa unei ''decizii istorice'' cu privire la eventuala candidatură a Ucrainei în vederea aderării ţării la UE, transmite duminică dpa.

de Redactia Observator

la 12.06.2022, 12:07

- Profimedia Images

''Sper că peste 20 de ani, când vom privi în urmă, vom putea spune că am făcut lucrul corect'', le-a declarat Von der Leyen jurnaliştilor în timpul călătoriei de întoarcere după o vizită efectuată la Kiev. Potrivit şefei executivului comunitar, provocarea va fi aceea de a ieşi din summitul UE din 23 şi 24 iunie cu o poziţie unificată ''ce reflectă amploarea acestei decizii istorice''.

Comisia intenţionează să publice până la finalul săptămânii viitoare o recomandare în această privinţă. ''Ucraina a realizat multe în ultimii ani, dar rămân multe lucruri de făcut. Recomandarea noastră va reflecta cu grijă acest aspect'', a adăugat preşedinta Comisiei Europene.

În urmă cu câteva zile, ministrul ucrainean al dezvoltării regionale, Oleksii Cernişov, a declarat că se aşteaptă ca, la summitul de la Bruxelles din 23-24 iunie, cele 27 de ţări membre ale UE să aprobe acordarea statutului de candidat pentru Ucraina dacă săptămâna viitoare Comisia Europeană va face o recomandare în acest sens. Cernişov este unul dintre cei patru emisari speciali ai preşedintelui Zelenski care în prezent fac lobby în capitalele ţărilor UE pentru aderarea Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ursula von der Leyen, după vizita la Kiev: UE se află în faţa unei ''decizii istorice'' privind candidatura Ucrainei