Antena Meniu Search
x

Video Val de frig extrem în SUA şi Canada: Se vor înregistra temperaturi şi de - 37 de grade Celsius. Sunt deja cel puţin 11 morţi

Vreme extremă în Statele Unite ale Americii! În Chicago, au fost temperaturi de aproape minus 17 grade Celsius, iar în Dallas gheaţa de pe şosele a dus la mai multe accidente mortale. Canada şi Statele Unite se pregătesc de cele mai geroase zile din această iarnă. Weekendul acesta va aduce temperaturi şi de minus 37 de grade Celsius. 

de Redactia Observator

la 04.02.2023, 09:26

Vezi și

Cele minus 17 grade Celsius în Chicago au dus la formarea aşa-numitelor clătite de gheaţă. Fenomenul s-a produs din cauza scăderii bruşte a temperaturii, dar şi a vântului. Spuma de pe suprafața apei a început să înghețe, iar masele s-au unit şi au fost aspirate într-un vârtej. 

În Dallas, autostrăzile au devenit scena a mai multor accidente rutiere după ce temperaturile extrem de scăzute au dus la depunerea unui strat consistent de gheaţă. Un camion s-a răsturnat şi a fost nevoie de trei autospeciale ca să-l scoată de pe autostradă. Şoferii, pe de altă parte, par să nu ţină cont de avertizări, iar cel puţin doi oameni au murit.

Matt Zavadsky, Serviciul Medical de Urgenţă: De ieri, de la ora 18, am răspuns la peste 69 de accidente rutiere ce implicau răniţi, opt dintre ele fiind răsturnări. 

Val de frig extrem în SUA şi Canada

Vântul extrem de puternic a dus la probleme şi pe apă. Un bărbat a fost salvat la limită din râul Columbia după ce iahtul în care se afla a fost răsturnat ca o jucărie. Ambarcaţiunea s-a rostogolit de câteva ori în apele învolburate. Norocul bărbatului a fost că în apropiere se antrena un elicopter al Gărzii de Coastă. A fost salvat şi a ajuns cu bine la mal.

Cel mai rece val de frig se apropie către Canada şi Statele Unite. Aproape o sută de milioane de oameni vor avea de suferit. În Canada, mai multe oraşe se află acum sub avertizare de frig extrem, iar autorităţile au rugat locuitorii să nu-şi părăsească locuinţele decât dacă este absolut necesar. Serviciul Național de Meteorologie a anunţat că degerăturile pot să apară în mai puţin de 10 minute. Numai în Statele Unite, 11 oameni au murit în ultima săptămână, iar temperaturile pot ajunge până la minus 37 de grade Celsius în acest weekend. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Val de frig extrem în SUA şi Canada: Se vor înregistra temperaturi şi de - 37 de grade Celsius. Sunt deja cel puţin 11 morţi