Antena Meniu Search
x

"Stop fabricilor de căţei". Vânzarea de animale în pet shop-uri, interzisă din 2024 în statul New York

Magazinele de animale de companie nu vor mai putea să vândă câini, pisici şi iepuri în statul New York din decembrie 2024 în baza unei noi legi, semnate joi de guvernatorul Kathy Hochul, menite să stopeze furnizarea de animale din aşa-numitele "ferme de căţei", în care bunăstarea animalelor este ignorată pentru maximizarea profiturilor, relatează vineri Reuters.

de Redactia Observator

la 16.12.2022, 18:26

Mai multe state din SUA spun stop "fabricilor de căţei"
Mai multe state din SUA spun stop "fabricilor de căţei" - Shutterstock

Democrata Kathy Hochul a declarat că interzicerea vânzării în pet shop-uri de animale de companie va ajuta la protejarea bunăstării animalelor şi la combaterea crescătorilor de animale abuzivi. New York se alătură astfel altor câtorva state - California, Illinois şi Maryland- care au instituit măsuri similiare de interzicere a unor astfel de vânzări. Legea le permite însă magazinelor de animale de companie să lucreze cu adăposturile de animale pentru a încuraja adopţiile, inclusiv prin spaţii de închiriere.

Mai multe state din SUA spun stop "fabricilor de căţei"

"Câinii, pisicile şi iepurii din New York merită cămine iubitoare şi un tratament uman", a spus Hochul într-un comunicat citat de Agerpres. Organizaţiile de protecţie a animalelor au salutat semnarea proiectului de lege, în timp ce unele afaceri cu animale de companie şi-au exprimat îngrijorarea că acesta ar putea afecta operatorii legitimi din această industrie.

Matt Bershadker, directorul executiv al Societăţii americane pentru prevenirea cruzimii faţă de animale, a declarat că noua lege este un "câştig istoric" atât pentru animale, cât şi pentru consumatori. "Prin stoparea vânzării de animale provenite de la aşa numitele "fabrici de căţei" în pet shop-uri , New York închide conducta care permite vânzătorilor cu amănuntul şi crescătorilor de animale în scop comercial să profite de o brutalitate de neconceput", a afirmat el într-un comunicat.

Numărul de magazine de animale de companie din statul New York, aflate în declin, se ridică la aproximativ 80. Legea le va permite oamenilor să cumpere animale direct de la crescătorii autorizaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "Stop fabricilor de căţei". Vânzarea de animale în pet shop-uri, interzisă din 2024 în statul New York