Antena Meniu Search
x

Varșovia ridică tonul: Premierul Morawiecki îl avertizează pe Zelenski să nu mai insulte niciodată Polonia

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki şi-a intensificat criticile faţă de declaraţiile recente ale preşedintelui ucrainean Volodmir Zelenski la Adunarea Generală a ONU, în disputa privind comerţul cu cereale, transmite sâmbătă dpa.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 23.09.2023, 17:27

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki
Varșovia ridică tonul: Premierul Morawiecki îl avertizează pe Zelenski să nu mai insulte niciodată Polonia - Shutterstock (arhivă)

"Vreau să-i spun preşedintelui Zelenski că nu trebuie să-i mai insulte niciodată pe polonezi, aşa cum a făcut-o zilele trecute în apariţia sa la Naţiunile Unite", a declarat Morawiecki vineri seară, potrivit agenţiei PAP.

Recenta retorică tăioasă dinspre Polonia survine cu câteva săptămâni înaintea alegerilor legislative ce vor avea loc în această ţară pe 15 octombrie. Comisia Europeană a decis recent să nu prelungească interdicţia privind importurile de cereale ucrainene în Polonia, Ungaria, Slovacia, România şi Bulgaria, transmite Agerpres.

Scandalul cerealelor: Polonia, Slovacia și Ungaria s-au unit împotriva Ucrainei

Polonia, Slovacia şi Ungaria au decis ulterior să impună unilateral măsuri restrictive, pentru a-şi proteja fermierii de competiţia din partea importurilor în creştere semnificativă din Ucraina. Făcând aluzie la aceasta, Zelenski a declarat la ONU că este alarmat de cum "un teatru politic" legat de importuri de cereale între aliaţi joacă în favoarea Moscovei.

Morawiecki a subliniat că Ucraina opreşte o invazie rusă, adăugând că prioritatea Europei ar trebui să fie să se înarmeze ea însăşi şi să ajute prin a transporta arme pentru Ucraina. Hub-ul logistic de la Rzeszow, din sud-estul Poloniei, este operaţional şi va continua să funcţioneze în cooperare cu aliaţii, a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Stiri externe » Varșovia ridică tonul: Premierul Morawiecki îl avertizează pe Zelenski să nu mai insulte niciodată Polonia