Antena Meniu Search
x

Actriță acuzată de soț că și-a abandonat bebelușii, în SUA: Am fost lăsat singur să protejez două vieți nevinovate

Zheng Shuang, una dintre cele mai populare actrițe din China, este acuzată că și-ar fi abandonat bebelușii în Statele Unite. Vedeta era căsătorită cu un producător chinez, iar cuplul a apelat la două mame surogat.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 24.01.2021, 08:06

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Anunțul privind abandonul a fost făcut chiar de către soțul vedetei, Zhang Heng, care și-a anunțat fanii pe Weibo că „a rămas blocat în Statele Unite de mai bine de un an, lăsat singur să „aibă grijă și să protejeze două vieți nevinovate”, scrie CNN

Potrivit media locală, cei doi s-ar fi despărțit în timp ce mamele surogat erau deja însărcinate. Ulterior, presa chineză a publicat presupuse fotografii ale certificatelor de naștere ale copiilor născuți în decembrie 2019 și ianuarie 2020 în SUA. 

De asemenea, jurnaliștii au publicat o înregistrare a unui presupus apel telefonic, în timpul căruia părinții actriței Zheng Shuang ar fi sugerat abandonarea copiilor sau renunțarea la adopție, în timp ce aceasta și-ar fi exprimat frustrarea că avortul nu mai era o opțiune viabilă, dat fiind că mamele erau însărcinate deja în șapte luni.

Acuzațiile i-au șocat pe mulți cetățeni din China, unde familia este extrem de importantă, și au declanșat un val de indignare pe rețelele sociale. 

Scandalul a explodat pe Weibo după ce mesajul soțului a ajuns la trei miliarde de oameni, generând un val de critici, care nu s-au oprit doar în mediul online. 

În câteva zile, actrița Zheng Shuang a fost cenzurată de mass-media de stat și condamnată de agențiile Partidului Comunist din China (PCC). "Surrogatul este în mod clar interzis în țara noastră, iar lipsa de respect a vieții ne înfurie", a declarat CCTV, radiodifuzor controlat de stat din China.

Comisia de top a PCC a acuzat pe Zheng că „profită de lacunele legale” prin angajarea unor mame surogat în SUA, adăugând că acțiunile sale sunt ilegale.

De asemenea, mai multe branduri internaționale, inclusiv Prada, au încheiat colaborările cu actrița.

În urma scandalului internațional, vedeta a transmis că „nu a încălcat instrucțiunile statului pe teritoriul chinez și a respectat toate legile și reglementările în timp ce se afla în străinătate”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Actriță acuzată de soț că și-a abandonat bebelușii, în SUA: Am fost lăsat singur să protejez două vieți nevinovate