Antena Meniu Search
x

"Victoria va fi a noastră!" Medvedev amenință extinderea "Noii Rusii" cu noi teritorii la un an de la anexarea regiunilor din estul Ucrainei

Rusia va cuceri şi mai multe teritorii ucrainene, ameninţă fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev sâmbătă, la un an de la revendicarea anexării a patru regiuni ucrainene, prezentate de către preşedintele rus Vladimir Putin drept împlinirea proiectului imperial al "Noii Rusii", relatează AFP.

de Redactia Observator

la 30.09.2023, 17:25

Dmitri Medvedev, fost președinte și premier al Federației Ruse
Medvedev ameninţă cu noi cuceriri în Ucraina ale teritoriului ”la origine rus”, iar Putin îndeamnă la apărarea ”Noii Rusii”, la un an de la revendicarea anexării regiunilor ucrainene - Profimedia

"Operaţiunea militară specială (n.r. din Ucraina) va continua până la distrugerea completă a regimului nazist de la Kiev şi eliberarea din mâna inamicului a teritoriului la origine rus", ameninţă într-o postare pe Telegram Medvedev.

"Victoria va fi a noastră. Iar şi mai multe regiuni noi vor intra în Rusia", continuă actualul număr doi în Consiliul rus de Securitate, un susţinător zelos al invaziei ruse a Ucrainei.

La rândul său, preşedintele rus Vladimir Putin promite o "regenerare şi o dezvoltare socio-economică" a regiunilor anexate ale Ucrainei, într-un discurs filmat şi difuzat sâmbătă de Kremlin.

"Apărându-ne concetăţenii în Donbas şi în Noua Rusie (un proiect imperial de integrare de către Moscova a sudului şi estului Ucrainei), noi apărăm Rusia însăşi şi luptăm pentru patria noastră, suveranitatea noastră, pentru valorile noastre şi unitatea noastră", dă asigurări Putin.

Pe acelaşi subiect

Un an de la anexarea regiunilor din estul Ucrainei

La sfârşitul lui septembrie 2022, după organizatrea unor "referendumuri" denunţate drept fictive de către Kiev şi Occident, Vladimir Putin aproba anexarea regiunilor ucrainene Doneţk şi Lugansk, în estul Ucrainei, şi Zaporojie şi Herson în sud. Aceste anexări au declanşat un val de condamnări ferme din partea Uceainei şi susţintprilor acesteia din Occident, care le denunţă drept "ilegale".

Data de 30 septembrie a fost decretată de către Vladimir Putin "Ziua Reunificării". Însă Rusia deţine doar un control parţial asupra acestor regiuni şi se confruntă cu o contraofensivă a Ucrainei, care vrea să le recucerească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » "Victoria va fi a noastră!" Medvedev amenință extinderea "Noii Rusii" cu noi teritorii la un an de la anexarea regiunilor din estul Ucrainei