Antena Meniu Search
x

Video Violenţe în centrul Parisului. A opta săptămână de proteste ale francezilor, faţă de certificatul sanitar şi restricţiile COVID

Francezii protestează masiv faţă de certificatul sanitar şi restricţiile COVID, pentru al optulea weekend la rând. Peste 140 de mii de oameni au ieşit în stradă în zeci de localităţi din Hexagon; dintre ei, aproximativ 18 mii au demonstrat la Paris. Manifestaţia a degenerat în violenţe într-un mall din capitala franceză. Vă avertizăm, urmează şi detalii care vă pot afecta emoţional.

de Redactia Observator

la 05.09.2021, 14:26

Vezi și

Protestele din Paris au luat o turnură violentă după ce manifestanţii au pătruns într-un centru comercial. Toţi cei care nu aveau certificat de vaccinare au devenit ţinte pentru jandarmi.  Într-un final, forţele de ordine i-au disperat pe manifestanţi şi au arestat trei persoane.

Oamenii sunt nemulţumiţi de măsurile autorităţilor

În total, ieri pe teritoriul francez au fost arestaţi 21 de oameni. 215 manifestanţii au avut loc în total, dintre care cinci doar la Paris, unde au protestat peste 18 mii de oameni.

Mişcarea ajunsă la 8-a săpătmână este însă în scădere, iar tot mai puţin oameni ies în stradă. Sondajele arată că paşaportul sanitar este aprobat de aproape 70% de francezi în condiţiile în care peste 61% au fost vaccinaţi cu ambele doze. Folosirea permisului sanitar ar putea fi extinsă şi după 15 noiembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Violenţe în centrul Parisului. A opta săptămână de proteste ale francezilor, faţă de certificatul sanitar şi restricţiile COVID