Antena Meniu Search
x

Virusul va fi sub control în majoritatea țărilor europene până la sfârșitul verii - fondatorul BioNTech

Fondatorul BioNTech, partener cu Pfizer la fabricarea unuia dintre primele vaccinuri coronavirus aprobat pentru utilizare, este optimist că virusul va fi sub control în majoritatea țărilor europene până la sfârșitul verii, în ciuda întârzierii campaniilor de vaccinare în multe ţări din blocul european.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 21.03.2021, 07:40

Pandemia de coronavirus va fi sub control până la sfârşitul verii, crede fondatorul BioNTech - Profi Media

Pandemia de coronavirus, sub control până la sfârşitul verii

Guvernele Uniunii Europene se confruntă cu critici cu privire la începutul lent al campaniilor lor de vaccinare, iar problemele de aprovizionare făcând blocul comunitar să rămână cu mult în urma unor țări precum Israel, Marea Britanie și Statele Unite. Dar fondatorul BioNTech, Ugur Sahin, s-a declarat optimist că problemele se vor dovedi temporare, adăugând că este posibil să se asigure că 70% dintre germani vor fi vaccinați până la sfârșitul lunii septembrie, moment în care a spus că virusul va pune puține probleme, scrie Reuters.

"În multe țări europene și SUA, probabil că nu vom avea nevoie de restricţii până la sfârșitul verii", a spus el pentru ziarul Welt am Sonntag. "Vor fi focare, dar vor fi zgomot de fond. Vor fi mutații, dar nu ne vor speria". Aproape 9% din populația germană primise cel puțin un vaccin sâmbătă. Între timp, Marea Britanie a trecut de jumătate, 50% dintre adulți primind cel puțin o doză.

„Mulți sunt pur și simplu dezamăgiți”, a declarat pentru ziarul Frankfurter Allgemeine, premierul conservator al Bavariei, Markus Soeder. "O mișcare falsă riscă acum să transforme acest al treilea val (al virusului) într-un val permanent”, a spus el înaintea unei reuniuni de luni a liderilor naționali și regionali la care se așteaptă să discute următoarea etapă a măsurilor coronavirus. "Avem un instrument: frâna de urgență. Trebuie aplicat strict peste tot în Germania ", a spus Soeder, referindu-se la posibilitatea de a opri reducerea restricțiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Virusul va fi sub control în majoritatea țărilor europene până la sfârșitul verii - fondatorul BioNTech