Antena Meniu Search
x

Românii au ajuns sclavi în Grecia

Au căzut pradă unor falsi angajatori, fără scrupule, care i-au ademenit cu salarii de sute de euro. Totul a ieşit la iveală când unul dintre muncitori a reuşit să contacteze ambasada României din Grecia şi să ceară ajutor.

Vezi și

Pentru câţiva bănuţi, Gheorghe a plecat departe de casă să muncească pentru străini. A ales să culeagă mandarine într-o fermă din Grecia. Gândul că va veni cu sute de euro acasă, de sărbători, i-a dat curaj.

Şi a plecat împreună cu alţi 65 de români. La destinaţie, visul lor s-a spulberat. Au fost cazaţi într-un adevrat lagăr şi lăsaţi să doarmă într-o hală metalică, pe cutii de cartoane, la temperaturi care treceau puţin peste 0 grade.

Nici măcar când au avut probleme de sănătate nu au fost lăsaţi să se odihnească. Munceau de dimineaţă până seara, în fiecare zi.

Salvarea lor a venit însă de la doi muncitori mai curajoşi. Au ales să fugă şi să ceară ajutor. Au ajuns tocmai în Atena şi au alertat autorităţile. În urma cercetărilor, doi români care i-au racolat pe muncitori şi 5 greci au ajuns după gratii.

Nu este însă singurul caz de sclavie modernă în care au fost implicaţi cetăţeni ai ţării noastre. Sute de români au ajuns robi, după ce au sperat că vor câştiga mai mulţi bani printre străini.

Un experiment al reporterilor Observator arată cât de uşor pot fi ademeniţi oamenii cu promisiunea unui loc de muncă peste hotare.

În contextul cazurilor tot mai dese de români exploataţi la muncă, în străinătate, Ministerului Afacerilor Externe şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane au lansat o campanie de informare. Înainte să accepte un job peste hotare, oamenii sunt sfătuiţi să ceară toate informaţiile necesare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Românii au ajuns sclavi în Grecia