Antena Meniu Search
x

Viteză record de vânt de peste 340 de kilometri pe oră în Taiwan, în urma taifunului Koinu. Zeci de oameni şi-au lăsat casele pentru a-şi salva viaţa

Taiwanul, devastat de taifunul Koinu. Au fost înregistrate rafale de vânt cu viteze record, a anunţat, joi, serviciul meteorologic central al teritoriului. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 05.10.2023, 09:44

"Rafale de vânt de până la 95,2 metri pe secundă au fost măsurate noaptea trecută pe insula Orchid, ceea ce reprezintă un nou record pentru Taiwan", a declarat serviciul meteorologic.

Viteza înregistrată a vântului este echivalentul unor rafale de peste 342 de kilometri pe oră.

Peste 100 de zboruri internaţionale anulate, şcoli închise, circulaţia oprită

Miercuri, autorităţile taiwaneze au anulat peste 100 de zboruri internaţionale şi interne şi au închis şcolile în anumite zone din sudul insulei, înainte de sosirea aşteptată a taifunului Koinu, al doilea care loveşte ţara într-o lună, relatează News. De asemenea, peste 200 de persoane fuseseră evacuate de teama unor alunecări de teren în sudul insulei.

Iniţial, taifunul era de aşteptat să lovească sudul insulei Taiwan, dar un meteorolog a clarificat joi că această traiectorie este acum ”incertă”. Taiwanul se confruntă cu furtuni tropicale frecvente, din mai până în noiembrie, dar taifunul Haikui de la începutul lunii septembrie a fost primul care a lovit insula în patru ani, declanşând ploi torenţiale, vânturi puternice şi forţând aproape 8.000 de oameni să-şi evacueze casele.

După Taiwan, se aşteaptă ca taifunul să se îndrepte spre coasta de est a provinciei Guangdong din China, potrivit Observatorului Meteorologic din Hong Kong.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Stiri externe » Viteză record de vânt de peste 340 de kilometri pe oră în Taiwan, în urma taifunului Koinu. Zeci de oameni şi-au lăsat casele pentru a-şi salva viaţa