Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin spune că bombardarea orașului Mariupol va înceta doar atunci când trupele ucrainene se vor preda

Bombardamentele din Mariupol vor înceta, doar atunci când forțele ucrainene se vor preda, i-a transmis președintele Rusiei, Vladimir Putin, omologului său francez, Emmanuel Macron, potrivit BBC. 

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:24

Imagine ilustrativă
Vladimir Putin, președintele Rusiei - Shutterstock

Oficialii francezi au transmis că liderul rus a fost de acord să ia în considerare planurile de evacuare a civililor din oraș. În prezent, potrivit estimărilor autorităților locale, aproximativ 160.000 de persoane au rămas blocate în Mariupol.

Oficialii de la palatul Elyseé au declarat că situația din oraș este „catastrofală” și au adăugat că „civilii trebuie protejați și trebuie să li se permită părăsească orașul. De asemenea, localnicii trebuie să aibă acces la alimente, apă și medicamentele de care au nevoie”.

Franța, împreună cu Turcia, Grecia și mai multe organizații umanitare, i-au prezentat lui Putin un plan de evacuare a orașului. Putin i-ar fi transmis lui Emmanuel Macron că se va „gândi” la propunerea din partea franceză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin spune că bombardarea orașului Mariupol va înceta doar atunci când trupele ucrainene se vor preda