Antena Meniu Search
x

Vulcanul Etna a erupt din nou. Spectacolul de foc poate fi admirat cel mai bine pe timpul nopţii

Spectacol de foc pe cerul Siciliei. Vulcanul Etna a intrat din nou în erupţie şi continuă să atragă zeci de turişti dornici să fie martorii unui moment inedit.

de Redactia Observator

la 05.07.2024 , 09:21

Fenomenul poate fi admirat cel mai bine pe timpul nopţii atunci când cascada de lavă pare să fie desprinsă din altă lume. Chiar şi aşa, ca măsură de siguranţă, autorităţile au ridicat nivelul de alertă din zonă de la verde la galben, iar numărul zborurilor de pe aeroportul din Catania a fost limitat.

Vulcanul a erupt ultima oară în aprilie 2024, când jeturi de lavă incandescentă au iluminat cerul nocturn în proximitatea oraşului Catania de pe insula italiană Sicilia, potrivit BBC.

Etna este cel mai înalt vulcan din Europa şi se află într-o stare constantă de activitate începând din anul 2013.

Vezi și

După erupția din aprilie a fost emisă o alertă în ceea ce priveşte cursele aeriene, însă Aeroportul Internaţional Vincenzo Bellini din Catania nu este afectat de această activitate vulcanică, potrivit agenţiei italiene de presă Ansa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă faceţi de obicei o asigurare de călătorie când plecaţi în vacanţe?
Observator » Stiri externe » Vulcanul Etna a erupt din nou. Spectacolul de foc poate fi admirat cel mai bine pe timpul nopţii