Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Zelenski a spus la tribuna ONU că Rusia va lovi centrale nucleare, iar norul radioactiv va cuprinde Europa. Moscova avertizează că astfel de reacţii pot fi fatale Ucrainei

Rusia se pregăteşte să lovească centralele nucleare din Ucraina, iar norul radioactiv ar putea acoperi tot continentul. Acesta a fost semnalul de alarmă tras de preşedintele Volodimir Zelenski la tribuna Adunării Generale a ONU. Moscova a reacţionat rapid. L-a avertizat că declaraţiile lui ar putea fi fatale Ucrainei.

de Redactia Observator

la 25.09.2024 , 20:47

De la tribuna ONU, Zelenski le-a cerut liderilor din toată lumea să facă front comun împotriva Rusiei cât nu este prea târziu. A anunţat că până acum, peste 100 de şefi de stat şi de organizaţii susţin planul lui de pace care ar urma să fie prezentat preşedintelui Joe Biden săptămâna aceasta. "Rusia primeşte imagini şi informaţii detaliate despre centralele noastre nucleare. Orice rachetă sau dronă, orice incident critic în sectorul energetic ar putea duce la un dezastru nuclear. O zi ca aceasta nu ar trebui să vină", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Mâine, 26 septembrie, Zelenski va prezenta la New York planul pentru a învinge Rusia

Pentru a evita dezastrul, Zelenski cere permisiunea Occidentului să folosească rachete cu rază lungă de acţiune împotriva Rusiei, pentru a o determina să facă pace. Kremlinul i-a transmis, însă, un mesaj dur. "Din punctul meu de vedere, o astfel de poziţie este o greşeală fatală. O greşeală fatală, o greşeală sistemică, o neînţelegere uriaşă şi, bineînţeles, va avea consecinţe pentru regimul de la Kiev", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Conflictul Rusia - Ucraina a încins spiritele şi la şedinţa consiliului de securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Ministrul britanic de Externe a plecat din sală când şi-a început discursul reprezentantul Rusiei. În scurt timp, s-a întors, însă, pentru a-l compara pe Vladmir Putin cu şeful unei mafii.

Vezi și

Mâine, 26 septembrie, Zelenski va prezenta la New York planul pentru a învinge Rusia. Un diplomat a declarat sub protecţia anonimatului că liderii occidentali nu au încredere în proiectul lui. Pe de altă parte, Putin a convocat tot mâine, la Moscova, consiliul de securitate pentru a discuta doctrina nucleară.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Cheltuiţi mai mult din bugetul familiei pentru produsele pentru copii decât pentru alte articole esenţiale?
Observator » Ştiri externe » Zelenski a spus la tribuna ONU că Rusia va lovi centrale nucleare, iar norul radioactiv va cuprinde Europa. Moscova avertizează că astfel de reacţii pot fi fatale Ucrainei