Antena Meniu Search
x
LIVE

Zelenski amenință Rusia: "Ucraina nu va ierta delictele împotriva poporului nostru"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, vineri, într-un nou discurs, că Ucraina nu va ierta toate decesele şi rănile suferite şi că toţi "teroriştii ruşi" vor fi înfrânţi.

De Redactia Observator la 24.03.2023, 22:30
președintele Ucrainei Volodimir Zelenski
Zelenski amenință Rusia: "Ucraina nu va ierta delictele împotriva poporului nostru" - Profimedia Images

"Aş dori să menţionez toţi luptătorii noştri care atacă ocupantul ca răspuns la teroare, care identifică poziţiile inamicului din care acesta atacă oraşele noastre. Fiecare poziţie a teroriştilor distrusă este viaţa salvată a oamenilor noştri. Mulţumesc personalului Forţelor Armate, informaţiilor şi Serviciului de Securitate – tuturor celor care sunt implicaţi în îndeplinirea acestei sarcini... Răspunsul corect cu foc pentru cei care sunt sursa terorii. Asemenea atacuri ca asupra Kostiantynivka astăzi, ca multe alte oraşe ale noastre... Inamicul trebuie să ştie: Ucraina nu va ierta delictele împotriva poporului nostru, nu va ierta aceste decese şi toate rănile. Toţi teroriştii ruşi vor fi înfrânţi", a spus Zelenski.

Discuții între Zelenski și Banca Mondială pentru reconstrucția Ucrainei

El a precizat că a discutat cu o delegaţie a Băncii Mondiale despre programele de sprijin pentru Ucraina şi reconstrucţie.

"M-am întâlnit astăzi cu o delegaţie a Băncii Mondiale. Nu pierdem nicio zi pentru contactele internaţionale, lucrăm la toate nivelurile. Au fost discutate programele actuale de sprijin pentru Ucraina şi altele promiţătoare. Desigur, ne-am concentrat pe reconstrucţie – tot ce trebuie făcut în multe oraşe şi sate ucrainene care au suferit atacuri teroriste din partea ocupantului. Clădiri rezidenţiale, infrastructura socială, baza economică a vieţii – toate acestea trebuie reconstruite. Şi le mulţumesc partenerilor pentru că au înţeles că sincronizarea şi coordonarea eforturilor sunt cruciale", a menţionat Zelenski.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Zelenski amenință Rusia: "Ucraina nu va ierta delictele împotriva poporului nostru"