Antena Meniu Search
x

Zelenski spune că e pregătit să se vadă cu Putin, dar avertizează că eşecul negocierilor ar putea însemna "Al Treilea Război Mondial"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski crede că "doar negocierile vor pune capăt războiului din țara sa". Dacă negocierile ar eșua, acest lucru ar duce la un al treilea război mondial, a spus el într-un interviu pentru CNN.

de Redactia Observator

la 20.03.2022, 16:35

Zelenski spune că e pregătit să se vadă cu Putin, dar avertizează că eşecul negocierilor ar putea însemna "Al Treilea Război Mondial"
- Profimedia

"Sunt pregătit pentru negocieri. Am fost pregătit în ultimii doi ani. Și fără negocieri nu putem pune capăt acestui război", a spus Zelenski.

"Cei care cred că acest dialog este superficial și că nu va rezolva nimic pur și simplu nu înțeleg valoarea negocierile. Dacă există doar o șansă de 1% ca noi să oprim acest război, trebuie să folosim această șansă", a mai spus preşedintele ucrainean.

"Nu vă pot spune despre rezultatul acestor negocieri, dar pierdem oameni în fiecare zi, oameni nevinovați. Forțele ruse au venit să ne extermine, să ne omoare. Și am demonstrat demnitatea poporului nostru și a armatei noastre, suntem capabili să dăm o lovitură puternică, suntem capabili să ripostăm. Dar, din păcate, demnitatea noastră nu le va salva viețile. Trebuie să folosim orice format, orice șansă, pentru a avea posibilitatea de a negocia, posibilitatea de a vorbi cu Putin. Dar dacă aceste încercări ar eșua, ar însemna un al treilea război mondial", a mai Volodimir Zelenski.

"Rusia şi Ucraina îşi apropie poziţiile pe subiecte critice". Cele patru "probleme cheie" asupra cărora cele două tabere aproape s-au înţeles

Pe acelaşi subiect

Ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, afirmă, într-un interviu publicat duminică, că Rusia şi Ucraina se apropie de un acord pe subiecte "critice", el exprimându-şi speranţa într-o încetare a focului dacă cele două părţi nu vor da înapoi de la progresele obţinute până acum.

"Putem spune că avem speranţe pentru o încetare a focului dacă părţile nu fac un pas înapoi de la poziţiile actuale", a spus ministrul turc, fără a da alte explicaţii.

Război Rusia-Ucraina, ziua 25

În cea de-a 25-a zi de război în Ucraina, orașele sunt în continuare amenințate de atacurile armatei rusești. În 18 zone s-au auzit raiduri aeriene și bombardamente sâmbătă noaptea.

Și Harkov continuă să fie bombardat de artilerie, mai multe clădiri rezidenţiale au fost lovite şi au luat foc. Cel puţin 260 de civili au fost ucişi în conflictele din jurul orașului, de când trupele ruse au invadat Ucraina în urmă cu aproape o lună, spun autorităţile locale.

Consiliul naţional de securitate şi apărare al Ucrainei a interzis activitatea partidelor politice pro-ruse în perioada în care legea marţială este în vigoare. Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat decizia într-un mesaj video

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi s-a întâmplat să vă împrumutaţi pentru a merge în concediu?
Observator » Stiri externe » Zelenski spune că e pregătit să se vadă cu Putin, dar avertizează că eşecul negocierilor ar putea însemna "Al Treilea Război Mondial"