Antena Meniu Search
x

Video Zelenski: "Va veni vremea când fiecare rus va afla întregul adevăr despre cine dintre concetăţenii lor a ucis"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că va veni vremea când fiecare rus va afla întregul adevăr despre crimele de război din Ucraina şi cere tuturor să facă cunoscute la nivel global aceste fapte. ”Avem mult mai multe instrumente decât cei care i-au urmărit pe nazişti după al Doilea Război Mondial”, afirmă Zelenski, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 05.04.2022, 07:48

Zelenski: "Va veni vremea când fiecare rus va afla întregul adevăr despre cine dintre concetăţenii lor a ucis"
- Captura Facebook

 ”Va veni vremea când fiecare rus va afla întregul adevăr despre cine dintre concetăţenii lor a ucis. Cine a dat ordine. Care a închis ochii la crime. Vom stabili toate acestea”, a afirmat Zelenski în ultimul mesaj video postat pe reţelele de socializare, cerând tuturor să facă cunoscute la nivel global aceste fapte. "Acum este 2022. Şi avem mult mai multe instrumente decât cei care i-au urmărit pe nazişti după al Doilea Război Mondial”, a mai afirmat Zelenski.  

Zelenski a promis că soldaţii ruşi vor fi traşi la răspundere

Zelenski a vorbit despre dezastrul găsit în oraşele eliberate de sub ocupaţia rusă, precizând că au fost luate cadavrele de pe străzi, dar în curţile caselor şi în imobile încă sunt persoane decedate. ”Tocmai am început o investigaţie asupra a ceea ce au făcut invadatorii. În prezent, doar în Bucea, există informaţii cu privire la mai mult de 300 de persoane care au fost torturate şi ucise. Cel mai probabil, lista victimelor va fi mult mai lungă, după ce întreg oraşul va fi verificat”, a mai afirmat Zelenski, precizând că acest lucru se întâmplă doar în unul dintre oraşele ocupate, existând temeri că numărul victimelor este şi mai mare în alte oraşe, unde ”localnicii au văzut lucruri pe care nu le-au văzut în timpul ocupaţiei naziste, acum 80 de ani”.  

Zelenski a promis că soldaţii ruşi vor fi traşi la răspundere. ”Deja facem tot posibilul pentru a identifica cât mai curând toţi militarii rusi implicaţi în aceste crime, totul pentru a-i pedepsi. Aceasta va fi o lucrare comună a statului nostru cu Uniunea Europeană şi instituţiile internaţionale, în special cu Curtea Penală Internaţională”, a mai declarat preşedintele.  

Pe acelaşi subiect

 ”Toate crimele ocupanţilor sunt documentate. Este prevăzută baza procedurală necesară pentru aducerea în faţa justiţiei a militarilor ruşi vinovaţi pentru fiecare infracţiune pe care o comit”, a adăugat acesta. Zelenski acuză Rusia că încearcă să distorsioneze faptele şi să acopere crimele comise în Ucraina.  ”Trebuie să fim, de asemenea, conştienţi de faptul că, după uciderile în masă de civili dezvăluite în regiunea Kiev, ocupanţii pot avea o atitudine diferită faţă de crimele lor într-o altă parte a ţării noastre unde au venit. Deja lansează o campanie falsă pentru a-şi ascunde vinovăţia în uciderile în masă ale civililor din Mariupol. Vor face zeci de interviuri scenice, înregistrări reeditate şi vor ucide oameni special pentru a face să pară că au fost ucişi de altcineva. Probaibl, acum invadatorii vor încerca să ascundă urmele crimelor lor", a mai afirmat Zelenski. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Zelenski: "Va veni vremea când fiecare rus va afla întregul adevăr despre cine dintre concetăţenii lor a ucis"