Antena Meniu Search
x

Galerie foto 150 de angajaţi au rămas pe drumuri, după ce fabrica din Dej în care lucrau a fost distrusă într-un incendiu: "De 20 de ani tot pentru asta muncim. Uite! S-a distrus"

O fabrică dintr-un parc industrial din Dej a fost distrusă într-un incendiu azi. Zeci de pompieri au încercat să limiteze pagubele, însă faptul că înăuntru erau produse din cauciuc le-a îngreunat munca. De altfel, norul toxic a determinat autorităţile să trimită şi avertizare Ro-Alert, ca oamenii să evite zona. Incendiul a fost localizat, dar pompierii încă lucrează în interior.  

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 12.05.2022, 20:04

Alarma s-a dat în jurul orei prânzului. Coloana de fum se vedea deja de la câţiva kilometri distanţă. Cei 50 de angajaţi care se aflau în interior au reuşit să iasă afară la timp.

Martor: Eram acasă şi am văzut fumul, am văzut pe reţele şi am zis să vin să văd ce s-a întâmplat.

Fabrică pusă la pământ de un incendiu

Când au ajuns pompierii, focul înghiţise deja bună parte din hala de o mie de metri pătraţi. Cum acolo se produceau furtunuri hidraulice pentru industria auto, în interior erau multe materiale inflamabile.

Pe acelaşi subiect

Andrei Biris, ISU Cluj: A fost o intervenţie mai dificilă având în vedere faptul că flăcările s-au manifestat cu violenţă şi a fost vorba de o suprafaţă mare şi o structură metalică care nu a mai prezentat stabilitate în momentul în care a fost supusă căldurii intense.

Alex Prunean, reporter Observator: Chiar dacă la exterior flăcările au fost stinse, misiunea pompierilor continuă să fie extrem de dificlă şi periculoasă. În interior încă mai sunt focare ascunse, o parte a halei s-a prăbuşit deja, iar cealaltă riscă să o facă oricând. De asemnea, fumul este extrem de toxic.

Din cauza degajărilor mari de fum s-a dat şi mesaj Ro-Alert, ca oamenii să rămână în case.

Biciclist: Foc mare. Era foc, într-adevăr, ce am avut noroc că nu a bătut vântul dinspre nord, că se putea extinde la celelalte depozite, fabrici.

Fabrica aparţine unui consorţiu italian, iar acum hala era în curs de extindere.

Director: De 20 de ani tot pentru asta muncim. Uite! S-a distrus.

O cauză probabilă ar fi neglijenţa. Totul ar fi plecat de la o scânteie care a sărit de la un flex pe materialele inflamabile.

În total, 150 de angajaţi nu ştiu acum dacă vor mai avea un loc de muncă. În urma cu exact un an, o altă fabrica de hârtie, din acelaşi parc industrial, a fost distrusă de flăcări, dar totul a fost reconstruit şi oamenii s-au întors deja la muncă.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Fii Observator » 150 de angajaţi au rămas pe drumuri, după ce fabrica din Dej în care lucrau a fost distrusă într-un incendiu: "De 20 de ani tot pentru asta muncim. Uite! S-a distrus"