Antena Meniu Search
x

Video 1.600 de familii din Dej au rămas fără gaze, după ce compania de distribuţie a introdus în mod accidental o cantitate de 20 de ori mai mare de mercaptan

Mii de oameni au rămas fără gaze, după ce mai multe scurgeri au fost depistate în zeci de blocuri din Dej. Problemele au apărut după ce Transgaz a băgat, din greşeală, o cantitate mult prea mare dintr-un gaz folosit pentru a detecta scăpările. Localnicii s-au speriat de miros şi au sunat la companie. Li s-a pus sigilii pe reţele şi li s-a spus să se descurce. Disperaţi, oamenii trăiesc mai ceva ca în Evul Mediu.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 03.08.2021, 21:09

Vezi și

De două zile, peste 1.600 de familii din Dej trăiesc ca în Evul Mediu. 

"Motivul că sunt pierderi de gaz. De atâţia ani şi la atâtea blocuri, e ceva dubios", spune un consumator.

Cel mai greu este însă pentru cei care au copii mici. 

 "A trebuit să fac rost de plită electrică. De duminică şi până acum am consumat 70 de kilowaţi ca să le încălzesc apa să pot să le fac baie", spune o mămică.

Pe acelaşi subiect

"Aici în frigider vă arăt caserolele de mâncare, cum le-am comandat copiilor ca să aibă ce mânca", spune o altă mamă.

O cantitate mult prea mare de mercaptan

Problemele au apărut după ce Transgaz a băgat în instalaţii o cantitate mult prea mare de mercaptan. O furtună ar fi stricat instalaţia automată şi operaţiunea a fost făcută manual.

Alex Prunean, reporter Observator: "Cantitatea de mercaptan, introdusă în mod accidental în reţea, pe aici, pe la staţia de odorizare, a fost de cel puţin 20 de ori mai mare decât una normală. Acest lucru a făcut ca orice scurgere minusculă, inofensivă până acum, să pară de cel puţin 20 de ori mai gravă".

Speriaţi de mirosul puternic, oamenii au sunat imediat la compania de gaze.

Oana Demian, PR Delgaz: "Gazul a fost sistat şi asociaţiile au responsabilitatea de a contacta o firmă autorizată de către ANRE, care să remedieze neconformităţile semnalate". 

Astfel că, acum, oamenii trebuie să rezolve problema pe cont propriu. Cât va dura, nu se ştie. 

"Ei ne-au dat o listă cu numerele astea de telefon. Eu am sunat la toate, niciuna nu a fost disponibilă", spune un client. 

Peste 40 de scări de bloc au sigiliul pus pe coloana de gaze. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Fii Observator » 1.600 de familii din Dej au rămas fără gaze, după ce compania de distribuţie a introdus în mod accidental o cantitate de 20 de ori mai mare de mercaptan