Meniu LIVE
Search
x

Video Investiţie de 148 de milioane de dolari pentru construcția unei noi centrale la Petromidia. Gazele naturale, principalul combustibil

Energie electrică și agent termic, din gaz natural. Asta va produce viitoarea centrală ce urmează să fie construită la Năvodari până în iulie 2023. Investiţia reprezintă cel mai mare parteneriat public-privat şi se ridică la 148 de milioane de dolari.

De Redactia Observator la 27.05.2021, 21:12
Vezi și

Noua unitate de producere combinată de energie electrică și termică va funcționa cu gaze naturale drept combustibil principal, mix-ul de resurse necesare fiind asigurat în proporție de 25% din procesele tehnologice ale rafinăriei și 75% din rețeaua națională.

Virgil Popescu, Ministrul Energiei: Pentru județul Constanța este o investiție extraordinară, pentru orașul Năvodari este o investiție extraordinară. Gândiți-vă ca o aibă energie termică produsă mult mai ieftin, mult mai prietenoasă cu mediul. Iar locuitorii din Năvodari vor beneficia de un confort termic sporit. 

Centrala va fi construită în curtea rafinariei PetroMidia. 

Boris Ionel Bucur, dir. gen. Rompetrol Energy: Cele două obiective, hala veche a turbinelor și coșul de fum, vor fi demolate. Deja lucrarile au început de o săptămână la hală iar coșul de fum va fi demolat la mijlocul lunii iunie. 

Pe acelaşi subiect

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român începe construcția centralei

Proiectul a fost pus la punct de Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român care este deținut de KMG International și statul român prin Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie 

Beimbet Shayakhmetov, CEO KMG Group: Acest proiect va avea tehnologia cea mai înaltă. Și în același timp, va livra surplusul în rețeaua națională. 

Ludovic Orban, şeful Camerei Deputaţilor: Spre exemplu, la București randamentul mediu de producere este de sub 50%. Aici, la aceasta capacitate de cogenerare, randamentul va depăși 90 de procente. 

Noua centrala va genera anual aproximativ 11 milioane de dolari, impozite plătite către bugetul de stat. În același timp, centrala va permite o reducere semnificativă a prețului energiei electrice livrate către platforma Petromidia și a prețului energiei termice livrate către orașul Năvodari.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Investiţie de 148 de milioane de dolari pentru construcția unei noi centrale la Petromidia. Gazele naturale, principalul combustibil