Antena Meniu Search
x

Video Cămine rupte din filmele de groază. Sute de studenţi din Iaşi, cazaţi în camere cu geamuri vechi şi dulapuri scorojite

Geamuri sparte, dulapuri scorojite şi băi infecte. Aşa au fost întâmpinaţi studenţii Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, una dintre cele mai prestigioase din ţară. Şocaţi de ce au găsit, mai mulţi tineri ne-au trimis imagini pe Fii Observator.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 23.09.2021, 20:15

Vezi și

Sunt imagini surprinse chiar ieri într-o cameră de cămin din campusul Universităţii. Geamurile sparte, mobilierul vechi şi instalaţiile sanitare mâncate de rugină arată clar că anul acesta s-a sărit peste modernizări. "Geamurile sunt neschimbate, sunt la fel ca în ceilalţi ani. Nu ştiu dacă sunt toate camerele văruite anul ăsta. Acum depinde şi cum au fost pastrate de fetele de dinainte, pentru că vă daţi seama, nu pot fi văruite în fiecare an", spune o angajată a căminului.

Student: Uşile sunt cam vechi. Măcar uşi noi. Geamurile sunt de lemn.Mă aşteptam am mai fost şi mai sus un pic. 

Reporter: Şi era mai rău?

Student: Da, mai rău. 

Pe acelaşi subiect

Părinte: Este suportabil. 

Reporter: Cum adică este suportabil?

Părinte: Adică nu este sub cerul liber. Ar fi foarte bine să fie condiţii mai bune, dar ne mulţumim cu ce este.

Puşi în faţa condiţiilor de cazare deloc prietenoase, studenţii par resemnaţi

Că realitatea este departe de aşteptările studenţilor se poate vedea încă de la intrarea în campus. Din păcate însă o parte dintre cămine nu arată mai bine nici la exterior. Tencuiala este căzută, iar la ferestre pe poate observa că sunt vechi şi o mare parte dintre ele nici măcar nu au fost vopsite recent.

Există o explicaţie, spun reprezentaţii universităţii. "Problema cu aceste camine este că nu se fac investiţii foarte mari întrucât urmează să fie emisă autorizația de construire. Aceste cămine sunt și pe lista sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii", spune Costel Palade, Director General Administrativ UAIC Iași. 

Cum locurile de cazare sunt oricum puţine în raport cu numărul mare de studenţi, să pună lacătul pe uşi nu e o soluţie. 

Pentru o cameră într-un astfel de cămin, studenţii plătesc câte 140 de lei pe lună. În mod normal ar sta câte cinci în cameră, dar acum din cauza pandemiei sunt cazaţi doar câte trei. Probleme sunt în trei cămine, în care sunt cazaţi peste 600 de tineri. Renovarea lor ar costa 40 de milioane de lei, bani care ar trebui să vină de la bugetul de stat. Cel mai devreme lucrările ar putea începe abia anul viitor.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Fii Observator » Cămine rupte din filmele de groază. Sute de studenţi din Iaşi, cazaţi în camere cu geamuri vechi şi dulapuri scorojite