Antena Meniu Search
x

Video Cei doi moldoveni care au plecat pe furiș să vadă războiul din Ucraina povestesc experiențele avute. ”Nu m-am întâlnit cu niciun rus”

Moldovenii care au vrut să vadă cu ochii lor dacă în Ucraina chiar e război, s-au întors acasă după cinci zile de aventuri. Au văzut bombardamente, au văzut clădiri distruse, dar parcă tot nu cred că invazia rusească e chiar atât de gravă. Povestea începută cu un video trimis pe Fii Observator s-a încheiat în satul lor natal, unde cei doi au fost primiţi ca nişte adevăraţi eroi. 

de Angela Bertea

la 23.03.2022, 20:26

Vezi și

”Bună dimineaţa, boss, uite acum am ajuns să îmi beau cafeluţa aici în Kiev, îl caut pe Zelenski să beau cu el. nu ştiu unde s-a ascuns”. Este una dintre amintirile de neuitat ale celor doi prieteni porniţi în căutarea războiului.

Azi, după cinci zile în Ucraina, aventurierii din Iaslovăţ s-au întors acasă.

Cristi Clipa: ”Aş putea spune curaj, cu puţină prostie. S-au auzit foarte multe bombardamente. S-a simțit pericolul. A fost un sentiment ...nu pot să-l descriu. De multe ori stăteam şi mă gândeam de ce am venit aici? Chiar e război”.

În mijlocul prietenilor, Cristi și Samuel se dau viteji

Pe acelaşi subiect

În cafeneaua din satul natal, în mijlocul prietenilor, cei doi se dau viteji.

Cristi Clipa: ”E război, dar nu aşa de grav cum se spune.

Samuel Bota: ”În Kiev am mâncat acolo în centru, în satele vecine am văzut că acolo ar fi ceva, dar nu ştiu. Eu nu m-am întâlnit cu niciun rus. Eu nu am văzut cu ochii mei şi până nu văd”.

Tinerii au plecat la Kiev pe furiș

Băieţii au plecat către Kiev pe furiş. Prietenii şi familia ştiau că cei doi dau o fugă până la Cernăuţi. Dar au ajuns la Kiev, în situaţii-limită. Un autobuz în care trăgeau ruşii i-a ratat la milimetru.

Samuel Bota: ”Venea din spatele nostru, venea cu viteză, Cristi când l-a văzut în oglindă a zis, bă, ăsta se izbeşte de noi şi s-a ferit, am dat înapoi şi a trecut pe lângă noi şi s-a izbit în alea de opresc tancurile”.

De-a lungul călătoriei, Cristi şi Samuel au trecut, miraculos, de toate filtrele soldaţilor ucraineni.

Cristi Clipa: ”Să vă spun sincer, nu ne-am prea înţeles foarte puţini ştiau engleză, vorbea în limba lui, când întrebam dacă vorbește engleză sau română ne uitam unul la altul”.

Prietenii le laudă curajul celor doi tineri din Suceava

Cei doi prieteni promit că au terminat cu goana după senzaţii tari.

Vărul lui Cristi: ”Curaj, băieţii sunt tineri, nu au familie, au vrut să vadă care e situaţia acolo”.

Mihai Apetri, cumnatul lui Cristi: ”Au stat flămânzi o zi. Aproape două zile. Ăştia au nouă vieţi, ca mâţa”.

Mircea, patronul frizeriei: ”Pentru mine e o inconştienţă. Eu nu aş fi făcut lucrul ăsta, dar ca adrenalină e o chestie super tare.

Deşi războiul nu i-a convins pe deplin, Cristi şi Samuel au de gând să ajute în continuare refugiaţii din Vama Siret. Noaptea, când e cea mai multă nevoie.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Fii Observator » Cei doi moldoveni care au plecat pe furiș să vadă războiul din Ucraina povestesc experiențele avute. ”Nu m-am întâlnit cu niciun rus”