Antena Meniu Search
x

Video Cratiţa cu apă, soluţia disperată folosită de pompieri la incendiul din Floreşti. Autoscara mai mult i-a încurcat

Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns. Opt apartamente s-au făcut scrum într-un incendiu în Floreşti, lângă Cluj Napoca, iar oamenii dau vina pentru amploarea dezastrului pe pompieri. Au venit târziu, şi când în sfârşit au sosit, nu au avut cu ce să stingă flăcările. Nu au reuşit să folosească autoscara, aşa că au încercat să lupte cu focul cu .... cratiţa cu apă.  

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 08.04.2022, 20:07

Vezi și

"Arde apartamentul! Sunt disperată!" Femeia din imagini e în stare de şoc. Priveşte cu groază la nenorocirea care s-a abătut asupra sa. Blocul din Floreşti, în care locuieşte, a ars ca o torţă. Flăcările uriaşe erau atât de puternice încât se înalţau până la cer. 

Incendiu puternic în Floreşti, Cluj

Vâlvătaia s-a pornit de la mansarda blocului cu patru etaje, dintr-un apartament. Un tată a fost alertat de poliţişti despre pericolul de lângă el: "Eram acasă, a bătut poliţia la uşă. Stăteam în pat! A bătut şi a zis că e foc cu două apartamente în dreapta mea. Mi-am luat pisica, fata şi am ieşit".

Autoscara pompierilor nu a funcţionat

Pe acelaşi subiect

Oamenii dau vina pe pompieri pentru dezastru. Ar fi ajuns abia după 15 minute de la apelul disperat al localnicilor. Şi, atunci când în sfârşit au sosit, nu aveau ce le trebuie. "Pompierii au venit cu autoscara şi nici acum nu funcţionează, de o oră şi ceva arde", spunea un martor.

În plus, autoscara n-a funcţionat şi s-a pierdut timp preţios. Pompierul care trebuia s-o manevreze a părut depăşit de situaţie. Ba mai mult, un alt pompier a încercat să stingă focul cu ce i-a căzut în mână: o cratiţă cu apă. "Nu se poate treaba asta! E civil şi s-a urcat pe scara de pompieri pentru că ăştia nu ştiu s-o folosească. De o oră stau aici. S-a urcat omul care e macaragiu de profesie!", se revoltă un om.

Nici hidranţii nu le-au fost de ajutor pompierilor

În timp ce pompierii se bâlbâiau, flăcările făceau scrum apartamentele şi ameninţau şi celelalte scări ale blocului. Şi alimentarea cu apă a fost o problemă. Cel mai apropiat hidrant se afla la o distanţă de peste 100 de metri de bloc, în curtea unui alt imobil. Dar din cauza presiunii scăzute a fost total inutil. Pompierii şi-au alimentat autospecialele de la un al doilea hidrant, aflat la alte câteva blocuri distanţă pentru că pe strada pe care s-a produs incendiul nu există niciunul.

Opt apartamente sunt acum o ruină, distruse complet. "Uitaţi, asta este munca mea de o viaţă! Ce a mai rămas ... două ceasuri! Daună totală! Uitaţi, văd soarele!", arată un clujean. Iar cele care nu au ars sunt făcute praf de apa salvatorilor. Unei femei i s-a făcut rău şi a avut nevoie de ajutorul medicilor. 

Primele explicaţii după incendiu

La 24 de ore de la dezastru, pompierii au venit cu primele explicaţii. "Electrovalva centrală nu a permis refularea apei. Nu ştim însă cauza. O eroare umană, ori o defecţiune tehnică. Este o autoscară nouă, în luna martie am primit-o, personalul a fost instruit să lucreze cu ea", a declarat Băltaru Pavel, ISU Cluj.

Până când se lămuresc pompierii, autospeciala rămâne în garaj. Oamenii care au rămas pe drumuri sunt acum cazaţi în câteva apartamente puse la dispoziţie de Primărie. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Fii Observator » Cratiţa cu apă, soluţia disperată folosită de pompieri la incendiul din Floreşti. Autoscara mai mult i-a încurcat