Antena Meniu Search
x

De ce a izbucnit incendiul de pe feribotul din Grecia cu 288 de oameni la bord. Cel puțin 10 persoane sunt date dispărute

Clipe de groază pentru zeci de români aflaţi în Grecia. Un feribot cu aproape 300 de persoane, printre care şi 29 de conaţionali, a luat foc în largul insulei Corfu. Printre cei suprinşi de incendiu sunt şi trei copii români. Autorităţile au anunţat că turiştii şi membrii echipajului au fost evacuaţi de urgenţă, înainte ca flăcările să cuprindă întreaga navă, însă 11 persoane ar fi date dispărute. Mărturiile sunt dramatice. 

de Redactia Observator

la 18.02.2022, 16:07

Vezi și

Focul a izbucnit în zori şi s-a extins rapid. Nava plecase din Grecia şi se îndrepta spre Italia cu aproape 300 de oameni la bord. Printre ei şi mai mulţi români. 

Romulus, turist: Noi am fost îmbarcacaţi pe feribot, ieri de la ora 1. Am coborât de pe feribot la orele 23:30-23:45 în Grecia. Pe acel feribot au fost îmbarcate autoturismele şi persoanele care plecau din Grecia către Italia, deci acelaşi feribot cu are noi am venit, iar La două ore după ce a plecat a fost semnalat incendiul. Sunt 29 de persoane, 29 de români care se aflau la bordul navei. 

Mărturiile turiștilor români

Când a început coşmarul, feribotul, era în apropierea insulei Corfu. Pasagerii au fost evacuaţi imediat. O persoană a fost dusă la spital cu intoxicaţie cu fum, dar starea ei este stabilă. 

Pe acelaşi subiect

Bogdan Tofan, turist: Când s-a întâmplat toată nebunia au venit şi ne-au trezit, chiar am zis că e un exerciţiu şi e ceva la mişto. Au venit şi au spus că a luat foc, ne-au scos afară, ne-au dat vestele de salvare şi am văzut fumul. De acolo am înţeles că nu e o glumă. 

Nava avea la bord 237 de pasageri şi 51 membri ai echipajului care sunt acum în afara pericolului. Primele informaţii arată că focul ar fi izbucnit într-unul dintre garajele navei care transporta, în principal, camioane și pe șoferii acestora. Iniţial, pasagerii și membrii echipajului au încercat să stingă flăcările cu echipamentul de la bord. Când a devenit clar că focul este imposibil de stins, căpitanul a cerut abandonarea navei la bordul bărcilor de salvare. 

Bogdan Tofan: Ne-au ţinut 20 de minute, jumătate de oră să ne pună în ordine pe acolo, să vadă care-i treaba, au zis că poate reuşesc să stingă focul dar n-au reuşit. Până la urmă ne-au evacuat cu bărcile de salvare. Suntem la Corfu, ne-a preluat o navă de la Garda din Italia care era întâmplător în patrulare pe acolo. Suntem la Corfu chiar în port. 

Cel puțin 10 persoane date dispărute

Presa greacă a relatat că cel puţin 10 persoane au fost date dispărute. Autorităţile nu au putut confirma informaţiile, ci au precizat că operaţiunea este în desfăşurare. La câteva ore după ce s-a dat alarma, nava era încă în flăcări. „Două persoane au rămas prinse în garaj şi se fac eforturi pentru a le aduce pe punte”, a spus un oficial al Gardei de Coastă, adăugând că un elicopter le aştepta să le preia. Cauzele exacte ale incendiului nu sunt cunoscute pentru moment. Autorităţile au deschis o anchetă.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Fii Observator » De ce a izbucnit incendiul de pe feribotul din Grecia cu 288 de oameni la bord. Cel puțin 10 persoane sunt date dispărute