Antena Meniu Search
x

Video Un feribot cu 288 de persoane la bord a luat foc în Marea Ionică. Imagini cu vasul cuprins de flăcări

Un incendiu a izbucnit vineri pe un feribot care naviga din Grecia către Italia, cu 288 de persoane la bord. Deocamdată nu există rapoarte cu privire la persoane decedate sau rănite, a anunțat paza de coastă elenă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.02.2022, 11:14

Un feribot cu 288 de persoane la bord a luat foc în Marea Ionică. Imagini cu vasul cuprins de flăcări - captura video

Euroferry Olympia, sub pavilion italian, navigase din Igoumenitsa, cel mai mare port din vestul Greciei, și se îndrepta către portul italian Brindisi, la aproximativ nouă ore distanță. Incendiul, a cărui cauză nu a fost imediat cunoscută, a izbucnit în apropierea insulei Corfu din Marea Ionică, scrie Reuters.

Un videoclip încărcat pe site-ul de știri grecesc Proto Thema arăta un feribot cuprins de flăcări din care ies coloane uriașe de fum.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Paza de coastă a spus că la bord se aflau 237 de pasageri și 51 de membri ai echipajului, iar cel puțin trei nave de pază de coastă au fost implicate în operațiunea de salvare. Potrivit unui comunicat MAE, printre pasagerii și personalul navigant salvat se numără 29 cetățeni români. Toți pasagerii au fost evacuați de pe navă, fiind preluați de alte ambarcațiuni care să-i transporte la țărm. 

Pasagerii și echipajul s-au evacuat cu bărcile de salvare și au fost transportați pe insula Corfu, au spus autoritățile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un feribot cu 288 de persoane la bord a luat foc în Marea Ionică. Imagini cu vasul cuprins de flăcări