Antena Meniu Search
x

Video Mărturia unui român aflat pe feribotul cu sute de oameni care a luat foc: "La 2 ore după ce a plecat din port a luat foc"

Un incendiu puternic a izbucnit pe un feribot în Marea Mediterană, chiar în apropiere de Insula Corfu. Din cele 288 de persoane care se aflau la bord, erau și 29 de români. Unul dintre aceştia a trimis imaginile pe Fii Observator. 

de Redactia Observator

la 18.02.2022, 15:50

Vezi și
  • Imagini şi informaţii primite pe Fii Observator

Incidentul s-a produs în zona insulei Corfu. La bordul vasului se aflau 237 de călători și 51 de membri ai echipajului. Cel puțin 3 nave ale gărzii de coastă au intervenit pentru operațiunile de salvare a pasagerilor.

Unul dintre românii care s-a aflat pe acel vas a povestit că a coborât de pe ambarcaţiune chiar înainte să izbucnească incendiul. 

Romulus Apostescu  via Fii Observator: Nava care face legătura Igoumenitsa Brindisi  a luat foc. Sunt și români la bord. Am coborât înainte de a se întâmpla. Practic noi am venit cu aceea navă din Italia în Grecia, am debarcat la orele 23:30, au fost îmbarcate persoanele şi autoturismele pentru a pleca în Italia. La 2 ore după ce a plecat din port a luat foc. Autoritățile au spus că ar fi ceva legat de o instalație refrigerantă. Dar nu dau indicii dacă de la un camion sau de la navă. Sunt 29 de români pe navă.

Euroferry Olympia, sub pavilion italian, plecase din Igoumenitsa, cel mai mare port din vestul Greciei, şi se îndrepta către portul italian Brindisi, la aproximativ nouă ore distanţă. Incendiul, a cărui cauză nu este momentan cunoscută, a izbucnit în apropierea insulei Corfu din Marea Ionică. 

Pe acelaşi subiect

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri, că toţi românii aflaţi la bordul ambarcaţiunii au fost preluați în siguranță.

Ambasada României la Atena a solicitat autorităților elene, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a cetățenilor români afectați, misiunea urmând să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Fii Observator » Mărturia unui român aflat pe feribotul cu sute de oameni care a luat foc: "La 2 ore după ce a plecat din port a luat foc"