Antena Meniu Search
x

Video Doi copii cu dizabilităţi au de plătit 30.000 de lei, după ce tatăl lor a fost lovit mortal de maşina MAI. Mesajul emoţionant transmis de mama lor

În România tuturor posibilităţilor, de la mortul e de vină până la mortul bun de plată n-a mai fost decât un pas mic. Asta ne arată o poveste venită de la telespectatori, pe Fii Observator. Doi copii cu dizabilităţi grave s-au trezit că trebuie să plătească 30.000 de lei Ministerului de Interne, după ce tatăl lor a fost călcat de o maşină a instituţiei. Accidentul s-a petrecut din vina bărbatului, iar acum familia trebuie să suporte pagubele: reparaţia autoturismului. Copiii nu au alţi bani decât pensia de handicap.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 02.11.2022, 20:58

Vezi și

Dacă mai era vreo îndoială că statul nu rămâne niciodată în pierdere, acum nu mai e niciun dubiu. Mort sau viu, trebuie să plăteşti!  

Cristina Filip, reporter Observator: După zeci de mii de dosare pentru ucidere din culpă în accidente rutiere în care a dat aceeaşi sentinţă - mortul este de vină - justiţia din România bifează încă o premieră. Obligă doi copii cu dizabilităţi mintale severe şi pe mama lor să plătească Ministerului de Interne despăgubiri de 30.000 de lei pentru reparaţiile unei maşini cu care un angajat le-a accidentat mortal tatăl pe o şosea din Măgurele.

Accidentul s-a petrecut în 2017

Se întâmpla pe 7 februarie 2017. Bărbatul a plecat dimineaţa devreme spre serviciu. A coborât din autobuz şi a traversat neregulamentar. A plătit cu viaţa greşeala. 

Pe acelaşi subiect

Elena Brănoiu, soţia victimei: Pierderea tatălui pentru ei a fost o lovitură foarte grea. Nu au înţeles ce se întâmplă. 

Şoferul era angajatul MAI la logistică. După accident s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. După cinci ani de proces, instanţa a decis că există un singur vinovat: mortul. Iar moştenitorii lui, soţia şi copiii, trebuie să plătească. 

Gabriel Gîrniţă, preşedinte sindicat de poliţie: Colegii de la juridic au fost nevoiţi conform legislaţiei în vigoare să se îndrepte împotriva celui care a fost declarat vinovat şi ulterior împotriva familiei pentru a recupera prejudiciul. Aşa sunt reglementările interne pe o ordonanţă de urgenţă a Guvernului.

O situaţie nemaivăzută, susţin avocaţii. 

Adrian Cuculis, avocat: Din 300 de accidente auto niciunul nu s-a soldat cu obligarea familiei mortului să plătească ulterior. Este primul caz de genul acesta pe care îl aud.

15 zile au avut la dispoziţie să plătească. N-au avut bani şi nici acum nu au. Copiii familiei Brănoiu s-au născut cu malformaţii grave. În casa lor intră lunar 6.000 de lei, bani care abia le ajung pentru tratamente şi recuperare. 

Elena Brănoiu, soţia victimei: Probabil vom fi executaţi silit, iar pentru mine această sumă este enorm de mare. Nu-mi doresc decât să mă lase statul să-mi trăiasc viaţa liniştită alături de copiii mei.

Anca Neacşu, reprezentant ONG: Nu au de unde. sunt multe cheltuieli care nu sunt decontate de stat.

Reprezentanţii MAI nu au comentat până la această oră situaţia. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Fii Observator » Doi copii cu dizabilităţi au de plătit 30.000 de lei, după ce tatăl lor a fost lovit mortal de maşina MAI. Mesajul emoţionant transmis de mama lor