Antena Meniu Search
x

Video Frauda de la sesiunea de toamnă la BAC 2021 a continuat și la proba la alegere. Ministrul Educației anunțase sancțiuni drastice

Și elevii care au susținut proba la alegere astăzi, în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2021 au copiat. Asta după ce ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat măsuri drastice pentru cei care se aflase că au fraudat la celelalte probe.

de Redactia Observator

la 18.08.2021, 16:03

  • Imagini și informații primite pe Fii Observator

Frauda a continuat chiar dacă ministrul anunțase sancțiuni drastice în cadrul unei intervenții televizate. Mai mulţi elevi  din judeţe diferite, dar și din Capitală sunt suspectaţi că ar fi copiat. Au scris subiectele pe un grup de Facebook și tot acolo au primit și rezolvările. 

Via Fii Observator: Fraudă Bacalaureat. Același lucru s-a întâmplat și la probele de limba și literatura română, istorie și matematică. Chiar și din București. 

Via Fii Observator: S-a copiat la examenul de bacalaureat astăzi. S-au trimis rezolvările pe un grup de Facebook. S-au postat și subiectele și rezolvările. Elevii care au postat sunt din București, Gorj și Bacău.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, tinerii vor putea susţine din nou examenul peste două sesiuni de acum înainte. În acest moment sunt analizate imaginile de pe camerele de supraveghere din sălile de examen. Şi profesorii ar putea fi sancţionaţi.

”Este vorba de o fraudă, în mod clar, care va fi sancționată. Elevii vor fi eliminați din examen și nu vor mai avea dreptul să participe. Se fac verificări atât cât se pot face într-o școală. Profesorii au posibilități limitate de a verifica fiecare elev. Candidații sunt deja identificați și vor fi eliminați cu siguranță. Dacă au putut să prevină și nu au făcut-o, și ei vor fi sancționați. 5 județe, 5 săli de clasă. În acest moment se derulează acțiuni la fiecare centru de examen pentru a se vedea câți elevi au făcut obiectul acestei fraude”,  a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu într-o intervenție la Digi 24.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Fii Observator » Frauda de la sesiunea de toamnă la BAC 2021 a continuat și la proba la alegere. Ministrul Educației anunțase sancțiuni drastice