Antena Meniu Search
x

Video Imagini de la protestul transportatorilor de marfă. Traficul pe DN1A Ploieşti - Braşov a fost blocat zeci de minute

Transportatori din toată țara au protestat astăzi, după ce Compania de Drumuri a impus o restricţie de tonaj la Podul Azuga pe DN 1 Valea Prahovei. Oamenii sunt nemulţumiţi şi de acţiunile de control desfăşurate de ANAF.

de Mihaela Uretu

la 17.05.2021, 16:35

Vezi și
  • Imagini şi informaţii trimise pe Fii Observartor
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Protestul spontan al transportatorilor de mărfuri a avut loc în această dimineaţă pe DN 1 A Ploieşti – Cheia – Săcele. Şoferii de camioane au început un protest după ce Compania de Drumuri a impus o restricţie de tonaj la Podul Azuga pe DN 1 Valea Prahovei.

Traficul greu a fost interzis total şi deviat pe DN 1 A prin Cheia, un traseu greu de străbătut pentru camioane camioane, carosabilul fiind îngust pe serpentinele din judeţele Prahova şi Braşov.

Devierea totală a camioanelor pe DN 1 A Ploieşti – Cheia – Săcele nu este o variantă acceptabilă, spun transportatorii de mărfuri, care au cerut reprezentanţilor CNAIR soluţii pentru a menţine circulaţia pe DN 1 Valea Prahovei pe timpul nopții.

Totodată, protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că ANAF le impozitează în mod ilegal diurnele. Fiscul le consideră venit și nu plată zilnică.

Pe acelaşi subiect

Dolete Mihai -  transporator: Acest protest micuț a fost organizat într-o zi jumătate. Va dați seama ce ar înseamna să ne organizăm o lună de zile? Acesta a fost un prim pas, însă nu suntem mulțumiti de rezultat deloc. Nu am auzit nimic de stoparea controalelor pe tema impozitării diurnelor, avem proiecte Rif. Trebuie stopate aceste controale, dată o amnistie fiscală cum s-a făcut în 2015 și apoi grupul de lucru va stabilii cum să procedăm.

Transportatori: Nu va mai exista transport internaţional în România

Transportarii trag un semnal de alarmă şi spun că dacă lucurile continuă pe acest făgaş, firmele de transport care fac curse externe se vor muta în alte state. 

Dolete Mihai -  transporator: În felul acesta, dacă se va stabilii ceva istoric, ca diurnele să fie impozitate, transportul internaţional în România nu va mai exista. Aceste supracosturi depășesc puterea costurilor transportatorilor. Chestia aceasta va duce la mutarea tuturor firmelor de transport care fac curse externe în celelalte state membre ale Uniunii Europene. 

Protestul a început la 7:30 şi s-a terminat la ora 17:00. O coloană de camioane a plecat dinspre Braşov spre Ploieşti, iar o altă coloană pe sensul opus, ambele deplasându-se cu viteză redusă. Au fost prezenţi transportatori din Constanţa, Tulcea, Harghita, Bucureşti, Ialomiţa, Ploiești, Azuga, Brașov, Suceava şi Covasna.

Transportatorii spun că vor mai exista astfel de proteste până când autorităţile vor găsi o soluţie. 

Dolete Mihai -  transporator: Nu vom înceta cu aceste proteste, este doar începutul. Avem nevoie de stoparea acestor controale strict pe tema impozitării diurnei deoarece fiscul ne va bloca conturile firmelor și vom ajunge in faliment. Dacă nu se rezolva nimic vom ieşi în toată țara, ca mai apoi să venim direct la Bucureşti. Sunt multe probleme care trebuie rezolvate în transport. 

- material realizat cu imagini primite pe Fii Observator -

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Fii Observator » Imagini de la protestul transportatorilor de marfă. Traficul pe DN1A Ploieşti - Braşov a fost blocat zeci de minute