Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mai mulţi elevi ai unui liceu din Bacău s-au prefăcut că sunt sub influenţa drogului zombie pentru un clip care a devenit viral pe TikTok

Mai mulţi elevi ai unui liceu din Bacău au devenit virali pe Tik Tok după ce s-au filmat ca şi cum s-ar afla sub influenţa drogului zombie, un drog care face ravagii printre tinerii din întreaga ţară.

de Mihaela Uretu

la 19.10.2021 , 15:34

  • Imagini şi informaţii primite pe Fii Observator

Protagoniştii din filmare sunt elevi ai Liceului Economic "Ion Ghica" din Bacău. Tinerii s-au filmat în sala de curs, în timp ce dormeau pe bănci sau pe podea şi au postat filmuleţul cu pricina pe Tik Tok, iar în scurt timp a devenit viral. 

Tinerii au vrut să reproducă efectele pe care ţi le dă un drog extrem de periculos, cunoscut ca şi drogul zombie. Substanţa halucinogenă ar avea efecte devastatoare asupra consumatorilor. Specialiștii susțin că aceste droguri seamănă cu „spice”, căruia i se mai spune, pe site-urile de specialitate, și „zombie” și a făcut prăpăd în Europa și America de Nord. Drogul este interzis în USA din 2013 și în Marea Britanie din 2016.

Totodată, specialiştii trag un semnal de alarmă şi în ceea ce priveşte utilizarea îndelungată a reţelelor de socializare.  În toamna anului 2019, autoritățile americane au ajuns la concluzia că prezintă riscuri serioase și au luat în considerare să o blocheze.  Mai mult, Tik Tok a fost amendat în unele state și obligat să pună restricții suplimentare pentru copii. 

Vezi și

Potrivit publicației Common Sense Education, numărul copiilor care folosesc un smartphone s-a dublat din 2012 în 2018, de la 41% la 89%. Dintre aceștia 70% intră pe rețelele sociale cel puțin o dată pe zi, iar 27% dintre tinerii cu vârste între 13 și 17 ani verifică în fiecare oră ce se întâmplă pe conturile lor.

Un adolescent de 14 ani din Bistrița a fost găsit spânzurat în locuință, la începutul săptămânii trecute. Copilul, campion la dans sportiv și elev de 10, ar fi acceptat o provocare lansată pe rețeua TikTok.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Fii Observator » Mai mulţi elevi ai unui liceu din Bacău s-au prefăcut că sunt sub influenţa drogului zombie pentru un clip care a devenit viral pe TikTok