Meniu
Search
x

Tineri care îşi pun viaţa în pericol pentru o provocare pe internet. Avertismentul medicilor cu privire la înghiţirea pudrei proteice nedizolvate

Medicii avertizează cu privire la un nou trend "potenţial fatal" de pe TikTok. Utilizatorii platformei, în special cei pasionaţi de fitness, încearcă să înghită pudră proteică fără să o dizolve în lichid în prealabil. Provocarea, numită "dry scooping", a făcut înconjurul reţelelor de socializare din China, în ciuda riscurilor ridicate de sufocare, pneumonie, afecţiuni cardiace şi nu numai.

De Redactia Observator la 09.10.2021, 15:54

O tânără de 20 de ani din Florida, influencer pe TikTok, mărturiseşte că a încercat şi ea trendul care i-ar fi provocat un infarct. O altă fată a postat un videoclip în care face acelaşi lucru, menţionând că aproape s-a sufocat, relatează Daily Mail. Subiectul va fi abordat în acest weekend, în timpul unei videoconferinţe a Academiei Americane de Pediatrice.

Studiu despre trendul periculos de pe TikTok

"Poate fi dificil pentru specialişti să identifice trendurile care pot pune sănătatea tinerilor în pericol", spune Nelson Chow, cercetător stagiar la Centrul Medical pentru Copii Cohen din New York. "Uneori, investigarea metodelor neortodoxe populare pe platforme precum TikTok poate oferi rezultate valoroase", a adăugat el. Acesta a analizat peste 100 de videoclipuri despre înghiţirea pudrei proteice nedizolvate, monitorizând numărul de aprecieri, comentarii şi distribuiri, precum şi asocierea cu alte substanţe, precum alcoolul. Doar 8 filmuleţe prezentau modul corect de a consuma suplimentul alimentar.

Ingredientele pudrei proteice sunt variabile, în funcţie de reţeta fiecărui producător în parte, dar pot include acizi, vitamine, cafeină sau creatină. În prezent, suplimentele pentru fitness nu sunt reglementate de Administraţia americană a Alimentelor şi Medicamentelor (FDA).

În luna iunie, o tânără de 20 de ani, care lucrează în cluburi de striptease şi pe OnlyFans, a povestit că a ajuns la spital cu semne de atac de cord după ce a încercat să înghită o măsură de pudră proteică în formă solidă. Braţul stâng amorţise brusc şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » Tineri care îşi pun viaţa în pericol pentru o provocare pe internet. Avertismentul medicilor cu privire la înghiţirea pudrei proteice nedizolvate