Antena Meniu Search
x

Video Moartea unui copil de 7 ani învăluită în mister: "Se poate întâmpla oricui"

Moarte fulgerătoare a unui elev de doar 7 ani! Copilul s-a stins în braţele medicilor după ce a ajuns la spital cu o saturaţie de oxigen de doar 30%. Martorii tragediei povestesc că băiatului i s-ar fi făcut rău după ce, răcit fiind, ar fi purtat ore în şir masca de protecţie la şcoală. Doctorii spun că în niciun caz masca ar putea afecta sănătatea atât de grav.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 17.09.2021, 20:16

Vezi și

Băiatul abia începuse clasa I. Părinţii, mama profesoară şi tatăl asistent medical, l-au dus mândri la şcoală în prima zi de şcoală. După doar două zile, miercuri, copilul resimţea o stare acută de oboseală. În mai puţin de 24 de ore, ajungea în comă la spital. 

Valerian Andrieș, manager Spitalul Municipal Dorohoi: Copilul era în stare foarte gravă. Insuficienţă respiratorie acută, edem pulmonar acut. 30% saturaţie! Deci, foarte, foarte mică. 

Medicii s-au chinuit aproape două ore să-l resusciteze. În zadar. Pe Fii Observator, părintele unui coleg de clasă lansează ipoteza şocantă: masca de protecţie, purtată ore în şir la şcoală, ar fi contribuit la tragedie. 

Moarte învăluită în mister

Pe acelaşi subiect

"Din cauza măştii, aşa spuneau copiii, aşa vorbeau. Fel de fel vorbeau profesorii. Au zis că ţinea masca în faţă, fiind mai grăsuţ, a intrat în comă şi n-a mai avut ce să-i facă"

Specialiştii însă spun că purtarea măştii de protecţie nu poate afecta sănătatea atât de grav.

Dr. Virgil Musta, medic infecţionist, Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: Masca nu poate avea efecte negative atât de importante. Copiii care au patologie care necesită oxigen sau o patologie în care respiraţia nu se desfăşoară normal, este bine să nu poarte mască.

Băiatul nu era cunoscut cu boli cronice. Ar fi fost doar răcit de câteva zile.

Între timp, în comuna Ibăneşti, localnicii caută o explicaţie pentru moartea fulgerătoare. 

Mamă colegă de clasă băieţel: Un copil vesel. A fost un şoc pt toată lumea.  

Reporter-Femeie sat: - V-aţi întâlnit duminică cu ei?

- Da, eram la tuns cu băiatul, na, ne pregăteam pentru şcoală. 

Vecină: - Vă daţi seama, am rămas şi noi...Se poate întâmpla oricui.

Decesul băiatului este acum anchetat de poliţişti. 

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani: "A fost dispusă efectuarea unei autopsii pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului".

La spital, copilului i s-a făcut un test rapid pentru coronavis. Rezultatul a fost negativ. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Fii Observator » Moartea unui copil de 7 ani învăluită în mister: "Se poate întâmpla oricui"