Antena Meniu Search
x

Video Parcurile din Capitală riscă să devină adevărate gropi de gunoi. Garda de Mediu ameninţă cu sancţiuni usturătoare

Parcurile din Bucureşti se transformă încet-încet în gropi de gunoi. După Herăstrău, şi în Cişmigiu au apărut grămezi uriaşe de deşeuri pe care nu le mai strânge nimeni. Motivul? A expirat contractul încheiat între operatorul de salubritate și Administrația Parcurilor. Deocamdată nu se ştie când se va rezolva situaţia.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 17.04.2021, 21:15

Vezi și
  • Parcurile din Capitală riscă să devină gropi de gunoi
  • Garda de Mediu ameninţă cu sancţiuni usturătoare

''Constatăm acumulari masive de levigat, generat de salubrizarea şi de gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor.  Aceeaşi actori implicaţi, aceeaşi stare de salubrizare necorespunzătoare.''

În urmă cu nici două săptămâni, bucureştenii care se plimbau prin Parcul Herăstrău au dat peste munţi de gunoaie. Situaţia se repetă zilele acestea şi în Cişmigiu. 

''E foarte nașpa. Eu unul sunt din afară Bucureștiului, dar să treci pe aici și să vezi asta... un pic așa, delăsător. Mă face să nu mai vin aici.''

''Foarte, foarte urât. Dacă autoritățile nu fac nimic, logic că oamenii aruncă pe unde nimeresc. Urât, dezgustător.'' 

Pe acelaşi subiect

Ce spun cei de la Garda de Mediu

Cei de la Garda de Mediu spun că gunoiul din parcul Cișmigiu nu exista în urmă cu două săptămâni. Acum, toată această zonă de 50 de metri pătrați este sufocată de saci cu deșeuri. Şefii Gărzii de Mediu spun că firma de salubritate nu doreşte să mai strângă gunoiul din parcurile aflate în grijă Administraţiei Lacuri şi Parcuri Bucureşti pentru că nu mai există un contract în vigoare.

Octavian Berceanu, şeful Gărzii Naţionale de Mediu: Cei de la ALPAB pasează vina în grădina companiei municipale. Compania municipală da vina pe prestatori. Triunghiul acesta nu ne ajută cu nimic. Al doilea episod în aproape 10 zile. Vom veni cu amenzi în cascadă.

Numai că sancţiunile date până acum nu au determinat autorităţile să ia vreo măsură.  Au trecut deja 7 zile de la Controlul Gărzii de Mediu, iar în parcul Herăstrău situația e din ce în ce mai gravă. Au apărut din nou saci cu gunoi pe spațiul verde, iar pubelele operatorului de salubritate au rămas la fel de pline. Pentru această situație, GDM va sancționa cu peste 100.000 de lei operatorul de salubritate și cu 50.000 de lei autoritățile locale. Oamenii care se plimbă în parc nu mai au unde să arunce gunoiul. 

''Unde le pot arunca?

Puneţi-le să le colectaţi separat la asociaţia de proprietari. 

Trebuie să aducem mai multe sacoşe cu noi, în cazul ăsta.''

Viorel Tufeanu, şef Garda de Mediu Bucureşti: Am impus tuturor factorilor implicaţi măsura permanentă de salubrizare a arealului, context in care, aşa cum constatăm, nu se întâmplă. Vor fi aplicate sancţiuni. 

Reporterii Observator au încercat să afle un punct de vedere de la administraţia locală şi de la firma de salubritate, însă fără succes. ALPAB a promis Gărzii de Mediu că adună gunoiul într-o săptămână.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Fii Observator » Parcurile din Capitală riscă să devină adevărate gropi de gunoi. Garda de Mediu ameninţă cu sancţiuni usturătoare