Antena Meniu Search
x

Peretele unei clădiri din Vatra Dornei s-a prăbuşit din senin, în plină stradă. De câţiva ani, construcţia era într-o stare deplorabilă

Un incident periculos care a avut loc în Vatra Dornei scoate la iveală situația deplorabilă în care au ajuns zecile de clădiri din centrul orașului. Un perete uriaş s-a prăbuşit din senin pe stradă. Clădirea era lăsată în paragină de câţiva ani buni, timp în care autorităţile căutau bani pentru reabilitare. Doar norocul a făcut ca nimeni să nu fie rănit. Însă situaţia se poate repeta oricând. În zonă sunt zeci de astfel de clădiri periculoase, unele clasate monument istoric. Situaţia ne-a fost semnalată de locuitorii din zonă, pe Fii Observator. 

de Angela Bertea

la 05.04.2022, 17:57

Clădirea, veche de zeci de ani, a căzut în timpul nopţii. Câteva ore mai lipseau până la o posibilă tragedie. În timpul zilei, zona din centrul oraşului este extrem de tranzitată. 

''Dacă cădea ziua putea să omoare pe cineva. Aici se joacă ziua copii.''

Momentul în care clădirea s-a prăbuşit i-a speriat pe locuitorii din zonă. Totuşi, mulţi se aşteptau la asta. În trecut, clădirea a fost bloc de locuinţe sociale, însă de câţiva ani era într-o stare deplorabilă. 

''E lăsată aşa de ani de zile şi nu s-a făcut absolut nimic. Noroc că nu a trecut nimeni pe aici.''

Pe acelaşi subiect

''De când locuiți dvs. aici cate renovări au fost făcute?

Niciodată n-au fost, pe cheltuiala proprie au mai fost.

De când timp locuiți?

De vreo 40 de ani.''

În zonă sunt zeci de astfel de clădiri periculoase

Multe clădiri învecinate sunt în aceiași situație, fie proprietăţi private, fie ale Primăriei.

Marius Rîpan, viceprimar Vatra Dornei: Sunt unele care sunt in ordine , dar sunt și altele ca în toată țara care au nevoie de consolidare, sunt costuri foarte mari pentru reabilitare.

Numai în centrul municipiului Vatra Dornei sunt zeci de clădiri vechi de peste 100 de ani, ce ar necesita sa fie reabilitate. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Fii Observator » Peretele unei clădiri din Vatra Dornei s-a prăbuşit din senin, în plină stradă. De câţiva ani, construcţia era într-o stare deplorabilă