Antena Meniu Search
x

Video Parcul Copiilor din Timişoara, reabilitat cu 2,5 milioane de euro, un basm demn de campania electorală: "E doar praf și noroi"

Reabilitat cu 2,5 milioane de euro în urmă cu aproape 10 ani, în plină campanie electorală, Parcul Copiilor din Timișoara, arată deplorabil. Caruselul şi patinoarul sunt închise, multe bănci sunt rupte, iar aleile, pline de gropi. Lucrările de reabilitare, care fuseseră contractate de fosta administraţie, nu se mai fac. Primăria Timișoara are bani doar pentru mici reparații. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 31.03.2022, 19:54

Parcul Copiilor din Timişoara, reabilitat cu 2,5 milioane de euro, un basm demn de campania electorală: "E doar praf și noroi"

Încă de la intrare, se observă rugină și grafitti. 

Localnic: Cum poate să suporte intrarea aia mizerabilă. Mie îmi crapă obrazul numai dacă văd fierătania aia, epoca de aur

Parcul Copiilor, singurul din oraş, a fost reabilitat complet în urmă cu 10 ani. S-au investit 2,5 milioane de euro. Multe dintre locurile de joacă sunt acum închise, iar altele nu au fost niciodată deschise.

Atracţiile de zeci de mii de euro ale parcului zac în paragină

Pe acelaşi subiect

Caruselul venețian în valoare de 120.000 de euro în ultimii ani nu a fost văzut de nimeni decât în paragină. Și ar mai fi un trenuleț, adus special din elveția cu 80.000 de euro despre care nu se știe dacă va mai opri vreodată în "gară".  Aceeasi soartă a avut-o şi patinoarul artificial. A costat peste 500.000 de lei şi s-a transformat într-o pistă de mini karturi. Locurile de joacă arată şi ele jalnic.

Localnică: Sunt numai 3 hinte în tot parcul.

Reporter: În cel mai mare loc de joacă din Timișoara?

Localnică: Da, că de asta noi mergem în Drumbrăviţa pentru că acolo sunt mai multe hinte, tobogane. Preferăm să mergem acolo

Reporter: Pe cea mică ați dat-o recent cu trenulețul?

Localnică: Nuuu. ea nu a prins.

Reporter: Câți ani are?

Localnică: 3 ani.

Reporter: Deci, trenuleț, carusel, în ultimii 3 ani nu ați văzut?

Localnică: Nu, nu. Au fost omorâte trenulețele, au fost cetave locații care au fost complet anihilate

Localnică: În parc este și o zonă în care, odată, erau bărcuțe pe apă. Acum, e doar praf și noroi câteodată.

Localnic: Veșnică nepăsare de la noi. Nu mai observăm atâta de des câte lucruri se întâmplă, ne-am obișnuit că e nepăsare și apoi nu mi-am pus acest semn de întrebare că parcul copiilor ar putea fi mai bine întreținut.

Localnic: E frumos, dar nu e destul de întreținut. De exemplu, acum 3 ani era mai bine, și acum a fost lăsat în voia sorții. 

Primăria Timișoara spune că nu are fonduri pentru o reabilitare completă. A pus deoparte bani doar pentru mici reparaţii.

Dominic Fritz, primar Timișoara: Există un proiect tehnic de reabilitate început de fosta administrație, dar sunt probleme mari cu firma. Acest proiect tehnic nu îşi va vedea un sfârşit productiv

La inaugurare, Parcul Copiilor promitea 23 de zone tematice de joacă și relaxare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Parcul Copiilor din Timişoara, reabilitat cu 2,5 milioane de euro, un basm demn de campania electorală: "E doar praf și noroi"