Antena Meniu Search
x

Video Poliţişti din Timiş, filmaţi în timp ce ar fi agresat un şofer care nu a oprit la semnal. IPJ Timiş, premiat cu Placheta de Onoare pentru merite deosebite

O nouă anchetă în Poliţie, de această dată la Timişoara, acolo unde agenţii sunt acuzaţi că au lovit şi înjurat un tânăr  care nu a oprit la un filtru radar. Şoferul susţine că nu l-a văzut pe poliţist şi că a tras pe dreapta imediat ce a observat că este urmărit. Pe înregistrarea ce ne-a fost trimisă pe Fii Observator se vede cum poliţiştii vor la un moment dat să-i scoată cătuşele, dar nu pot... pentru că... au pierdut cheia! Tânărul este hotărât să-i dea în judecată.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 25.03.2024, 19:42

Vezi și

Tânărul întins pe jos cu mâinile la spate are 21 de ani şi lucrează ca distribuitor de îngheţată. După ce a lăsat marfa în Timişoara, se întorcea spre Capitală când a trecut razant pe lângă un poliţist care ieşise în stradă să-l tragă pe dreapta. Agenţii au pornit girofarul şi au pleacat în urmărirea lui. Şoferul a oprit doar când a fost ajuns din urmă. Aproape 2 kilometri a gonit şoferul cu poliţia pe urmele sale până când, exact în acest loc, a oprit microbuzul. Avea 136 de kilometri la oră  pe un drum cu limitare de 70. Potrivit IPJ Timiş, tânărul a refuzat să înmâneze documentele, iar în acel moment a fost încătuşat.

Tânărul a rămas fără permis pentru 4 luni şi a fost amendat cu 2.800 de lei, însă e decis să-şi caute dreptatea în instanţă

"'Vrei să mă omori? Că îţi dau una în gură!'. Eu am rămas blocat, nu mai ştiam ce să fac. Nici nu s-a legitimat, nici nu a prezentat motivul opriri", a declarat Emanuel Ionuţ Haureş, şoferul în cauză. În spatele lui Emanuel, într-o altă maşină, se aflau rudele sale. Ei reclamă comportamentul agenţilor care ar fi fost agresivi. "A zis: 'Ce vrei să faci? Lasă telefonul!'. Şi s-a adresat celuilalt agent să aducă cătuşele. Nu am ripostat cu nimic, am lăsat şi mâinile libere în faţă să mi le pună şi el mi-a luat mâinile, mi le-a pus la spate, m-a trântit la pământ şi îmi dădea cu picioarele în coaste", a mai declarat Emanuel Ionuţ Haureş, şoferul în cauză.

Pe imagini se vede cum unul dintre agenti porneste body cam-ul celuilalt dar la multa vreme dupa ce conflictul incepuse. Tânărul susţine că poliţiştii au vrut să-i desfacă cătuşele, însă... au pierdut cheia. Până la urmă după jumătate de oră tânărul a fost lăsat să plece. "E în proces să fie scos certificatul medico-legal, până acum au depisat traumatisme toracale şi dureri accentuate la inspiraţii profunde", a declarat Emanuel Ionuţ Haureş, şoferul în cauză. Pentru comportamentul lor, agenţii sunt cercetaţi de şefii lor.

"Au fost dispuse verificări prin intermediul Biroului Control Intern, urmând ca la finalizarea acestora să se dispună măsurile legale în consecință", a declarat Alexandra Petrovici, IPJ Timiş. Tânărul a rămas fără permis pentru 4 luni şi a fost amendat cu 2.800 de lei, însă e decis să-şi caute dreptatea în instanţă pentru felul în care au acţionat poliţiştii. În ciuda incidentului, astăzi, IPJ Timiş a primit Placheta de Onoare a Poliţiei Române pentru merită deosebite - poliţiştii din judeţ fiind daţi ca exemplu pentru întreaga ţară.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Fii Observator » Poliţişti din Timiş, filmaţi în timp ce ar fi agresat un şofer care nu a oprit la semnal. IPJ Timiş, premiat cu Placheta de Onoare pentru merite deosebite