Antena Meniu Search
x

Video Şoferiţă, trântită la pământ de trei agenţi, care au folosit pe ea şi sprayul lacrimogen. Intervenţie controversată a Poliţiei

Intervenţie în forţă a poliţiştilor. Agenţii sunt acuzaţi că au folosit spray lacrimogen pentru a imobiliza o şoferiţă, asta deşi în autotorism erau şi doi copii. Cazul ne-a fost semnalat pe Fii Observator, iar victimele spun că au ajuns la spital unde au stat mai multe zile cu arsuri sau reacţii alergice. Poliţia a deschis o anchetă internă, dar se apără şi spun că agenţii au fost nevoiţi să folosescă substanţa iritantă după ce şoferiţa a devenit recalcitrantă. 

de Redactia Observator

la 25.04.2024, 19:30

Vezi și

Trântită la pământ de trei agenţi, femeie de 38 de ani este apoi luată pe sus de poliţişti. Fusese oprită pentru că nu avea centura pusă şi nici scaunele speciale pentru copii. Imaginile ne-au fost trimise pe Fii Observator. Oamenii reclamă că poliţiştii au folosit spray lacrimogen, fără să ţină cont nici măcar de cei doi copii de doi şi cinci ani. 

Victime au fost şi doi copii

Gaicu Elena Natalia, femeia încătuşată: Prietena şi pasagera din maşină a venit cu acuzaţia: "Da, sigur, de aia ne-a oprit!", şi-a pierdut cumva stăpânirea de sine. A început să ţipe. "Daţi-mi permisul!". La un moment dat mi-am pierdut stăpânirea şi i-am zis "Lasă-mă că sun la 112!". După ce am zis porneşte camera mi-a dat cu un spray paralizant. Colega lui a strigat "Nu, Cosmin, nu!". A acţionat ilegal, neprocedural. 

Martor: Aţi dat cu spray, doamnă! Avem copil mic, uitaţi cum avem ochii. Nu e posibil aşa ceva. Antonia, au dat cu gaz. Nu mai putem de ochi. Plânge copilul.

Pe acelaşi subiect

Gaicu Elena Natalia, femeia încătuşată: Eram lângă maşină, când am văzut că vrea să ia sprayul, m-am ferit în spate şi când a dat am căzut în maşină. 

Arsuri din cauza spray-ului

Şoferiţa, pasagera şi unul dintre copii au ajuns la spital. Pe certificatul medico-slegal scrie că au suferit reacţii alergice şi arsuri din cauza sprayului lacrimogen. 

Gaicu Elena Natalia, femeia încătuşată: Nu mai puteam să respir, mi-a dat foarte de aproape, am inhalat foarte mult. 

Oamenii spun că fetiţa de doi ani a fost marcată de intervenţia în forţă a poliţiştilor. 

Tatăl fetiţei: Fetiţa s-a speriat, a început să plângă, să ţipe, o usturau ochişorii. O săptămână după acest incident a fost afectată psihic şi emoţional. Avea temeri când se apropiau domnii poliţişti. Am depus plângere penală la IPJ azi. 

Martor: Vai, uitaţi ce aţi făcut copilului! Vai de capul meu! Trebuie să mergem la spital, la spital acum. A luat-o din maşină, a târât-o pe asfalt, i-a pus cătuşele. 

În urma incidentului, IPJ Dolj a dispus o anchetă internă

Grigorescu Cristian - Mihai, subcomisar de poliţie: Deşi i s-a comunicat să nu coboare din autoturism, nu a respectat indicaţiile poliţiştilor, devenind recalcitrantă şi agresivă verbal. De asemenea, a refuzat să se legitimeze, urcând în autoturism cu scopul de a ieşi pe uşa lateral dreapta-faţă. Împotriva acesteia a fost folosit spray iritant-lacrimogent, urmat de imobilizare şi încătuşare.

Gaicu Elena Natalia, femeia încătuşată: Este practic imposibil să intri pe o uşă şi să ieşi pe alta. Nu aveam cum, aveam pasageri în maşină. Să ies şi să mă duc unde?

Femeia a rămas fără permis 30 de zile şi a primit o amendă de peste 4.000 de lei. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Fii Observator » Şoferiţă, trântită la pământ de trei agenţi, care au folosit pe ea şi sprayul lacrimogen. Intervenţie controversată a Poliţiei