Antena Meniu Search
x

Video Un procuror din Alba Iulia a clasat cazul unei femei sfâşiate de un pitbull: "Cicatricile nu sunt într-o zonă uşor vizibilă"

Decizie greu de explicat a unui procuror din Alba Iulia. La mai bine de doi ani după ce o femeie care îşi plimba câinele în faţa blocului a fost pe punctul de a fi omorată de un pitbull, cazul a fost clasat, ca şi cum atacul nu ar fi existat. Cu urme fizice adânci pe corp, dar şi mai adânci în suflet, femeia ne-a scris pe Fii Observator şi cere să i se facă dreptate.

de Redactia Observator

la 21.02.2022, 14:04

Un procuror din Alba Iulia a clasat cazul unei femei sfâşiate de un pitbull
Un procuror din Alba Iulia a clasat cazul unei femei sfâşiate de un pitbull - Profimedia Images

"Efectiv mi-a sfâşiat carnea, muşchiul. Curgea foart mult sânge şi nu îmi mai simţeam mâna. Aici m-a prins chiar când mă urcam în maşină", povesteşte femeia.

Sunt urmele atacului violent pe care le poarta încă pe corp şi care îi amintesc de ziua în care şi-a văzut moartea cu ochii. S-a întamplat într-o seara, în septembrie 2019, în timp ce îşi plimba bichonul în jurul blocului.

"Eram cu spatele către stradă, când apare un câine şi mă prinde direct de mână, ma aruncă pe jos, mă muşcă, îmi iau câinele în braţe şi atunci l-a văzut pe câinele meu şi l-a muşcat o singură dată şi mi l-a omorât".

Scăparea ei a fost un vecin care a reuşit să o scoată din colţii câinelui, dupa ce l-a lovit de mai multe ori cu un topor. Martor la întrega scenă, un şofer a sărit şi el în ajutor.

Pe acelaşi subiect

"M-au luat de braţ să mă urce în maşină şi câinele atunci m-a prins de picior şi mă trăgea afară din maşină. Deci eu eram pe jumătate în maşină. Au închis portierele, au sunat la ambulanţă".

Femeia a depus plângere împotriva proprietarului, iar dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria din Alba Iulia. Victima spune că nu a fost chemată niciodată la audieri. După mai bine de doi ani dosarul a fost clasat ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Procurorul a considerat că viaţa femeii nu a fost pusă în pericol.

"În ordonanţa de clasare întocmită de procuror este specificat faptul că femeia a rămas cu cicatrici puternice, dar magistratul consideră că urmele pot fi înlăturate sau remodelate prin operaţii estetice. Este pusă la îndoială şi gravitatea cicatricilor pe motiv că nu sunt într-o zonă a corpului uşor vizibilă", transmite Alex Prunean, reporter Observator.

Deşi în raport scrie negru pe alb că proprietarul câinelui trebuie să se asigure că animalul nu are posibilitatea de a scăpa accidental şi că întreaga responsabilitate îi aparţine, fapta nu a fost nici măcar de vătamare corporală. Motivul, o revoltă şi mai tare pe victimă. Procurorul consideră că nu a suferit un avort sau un prejudiciu estetic grav.

"Cam asta este poza. Nu îmi mai simţeam mâna, era foarte amorţită. Nu ştiam, e ruptă, nu-i ruptă". 

Tatăl celui care deţine câinele spune că animalul nu avea cum să scape şi crede că în ziua atacului a fost furat.

Pavel Corpodean, tatăl proprietarului: I-a facut poză şi într-o poză arăta câinele că avea ham. Noi îl avem legat numai cu cureau, nu aveam ham.

Femeia a contestat decizia de clasare şi speră că în cele din urmă cineva să răspundă pentru moartea câinelui ei, dar şi pentru trauma şi rănile suferite.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Fii Observator » Un procuror din Alba Iulia a clasat cazul unei femei sfâşiate de un pitbull: "Cicatricile nu sunt într-o zonă uşor vizibilă"