Antena Meniu Search
x

Video Apele Române, explicații pentru culoarea roşie a apei din Lacul IOR din București

Apele Române au transmis, vineri, că rezultatele de analiză ale apei din Lacul IOR au indicat prezența unei alge roșii, pe nume Crysococcus, care nu este toxică și nici nu afectează calitatea apei ori fauna acvatică.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 12.03.2021, 17:11

Apa lacului IOR din Capitală s-a colorat în roșu
Apele Române, explicații pentru culoarea roşie a apei din Lacul IOR din București - Facebook/Apele Romane
  • Apa lacului IOR din Capitală s-a colorat în roşu în ultimele două săptămâni.

“Potrivit ultimelor rezultate de analiză ale apei lacului IOR, a fost identificată prezenţa unei alge roşii pe nume Crysococcus. Este o algă brun-aurie care are o perioadă de dezvoltare primăvara timpuriu atunci când temperatura apei este până la 13 grade. Precizăm faptul că această algă nu este de natură toxică. Prin urmare, prezenţa ei nu afectează nici calitatea apei şi nici fauna acvatică”, menţionează Apele Române, într-o postare pe Facebook.

Din analizele efectuate de către Laboratorul de Calitate a Apelor Bucureşti, lacul IOR se încadrează în clasa a II-a de calitate, fiind specifică lacurilor de câmpie.

Administratorul lacului este responsabil cu monitorizarea calității apei

″Întrucât IOR este un lac artificial care nu comunică cu niciun curs de apă, el nu se află în administrarea instituţiei noastre. Analizele de apă efectuate de către specialiştii noştri s-au realizat exclusiv la solicitarea şi în cadrul controlului efectuat de către Garda Naţională de Mediu. Atragem atenţia asupra faptului că administratorul lacului este cel responsabil să continue monitorizarea calităţii apei lacului IOR şi să se asigure că nu există surse de poluare”, precizează Apele Române.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Apa roșie a lacului a atras atenția voluntarilor de mediu din Capitală, care au acuzat firmele responsabile cu toaletele ecologice că deversează deşeurile în lac. Iar investigaţiile inspectorilor de mediu le-au confirmat temerile, spun ei.

Ecocivica, preşedinte ONG, Dan Trifu: "Analizele spun foarte clar că apa este încărcată cu fecale. Bacterii coliforme, nitriţi, amoniu, substanţe specifice fecalelor".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Apele Române, explicații pentru culoarea roşie a apei din Lacul IOR din București