Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis a prezentat bilanțul primului mandat la Cotroceni

Klaus Iohannis a prezentat, vineri seara, bilanțul primului mandat la Cotroceni. Președintele României a subliniat faptul că în ultimii trei ani s-a încercat acapararea statului și șubrezirea sistemului de justiție, motivând că acțiunile sale au împiedicat intrarea în vigoare a OUG 13, a amnistiei și grațierii.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 19.12.2019, 18:50

Klaus Iohannis, bilanțul primului mandat la Cotroceni
Klaus Iohannis a pus la dispoziția opiniei publice un document de 800 de pagini cu întreaga activitate a Administrației Prezidențiale - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Klaus Iohannis a prezentat, vineri seara, bilanțul primului mandat la Cotroceni. Președintele României a subliniat faptul că în ultimii trei ani s-a încercat acapararea statului și șubrezirea sistemului de justiție, motivând că acțiunile sale au împiedicat intrarea în vigoare a OUG 13, a amnistiei și grațierii.

"În ultimii trei ani s-a încercat acapararea întregului stat român prin şubrezirea justiţiei", a afirmat Klaus Iohannis, care şi-a prezentat bilanţul primului mandat la Cotroceni, precizând că a dorit să facă această prezentare după alegerile prezidenţiale pentru că bilanţul nu trebuie supus unei politizări inerente din campania electorală.

Totodată, președintele a întocmit un document de 800 de pagini care prezintă întreaga activitate a Administrației Prezidențiale.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

OUG 13, aministia și grațierea, evitate

Președintele a spus că bilanţul tuturor acţiunilor sale împotriva acestor încercări vorbeşte de la sine: OUG 13 nu a intrat în vigoare, amnistia şi graţiarea – priorităţi zero pentru PSD nu au fost obţinute, codurile penale nu au intrat în vigoare.

Preşedintele a declarat că a convocat referendumul iar în toată această luptă i-a avut alături pe români, pe cei din diaspora supuşi unor umilinţe revoltătoare pentru dorinţa de a vota, situaţie de netolerat care a încetat atunci când a cerut vot prin corespondenţă şi 3 zile de vot.

Potrivit news.ro, el a amintit de consultările din ianuarie 2015 pentru acordul pentru alocarea a 2% din PIB pentru Armată - o decizie care face din România un partener credibil în NATO.

Klaus Iohannis: România, membru respectat al familiei europene

Iohannis a menţionat vizitele la Casa Albă şi întărirea parteneriatului strategic. "Am reuşit ca România să devină un membru respectat al familiei europene", a punctat preşedintele.

Iohannis a anunţat că şi-a propus o agendă exinsă pentru modernizarea şi recredibilizarea instituţiilor. "Am utilizat toate instrumentele constituţionale pentru reforma mecanismelor electorale, a partidelor şi a clasei politice", a mai spus preşedintele.

Klaus Iohannis urmează să depună sâmbătă jurământul în Parlament pentru al doilea mandat ca preşedinte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis a prezentat bilanțul primului mandat la Cotroceni