Antena Meniu Search
x

Zelenski s-a deplasat la Harkov. Preşedintele ucrainean i-a lăudat pe soldați și le-a oferit cadouri

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat duminică trupele ucrainene de pe linia frontului din regiunea nord-estică ucraineană Harkov, a anunțat biroul președintelui, citat de Reuters.

de Redactia Observator

la 29.05.2022, 17:34

Zelenski s-a deplasat la Harkov
Zelenski s-a deplasat la Harkov - Profimedia Images

Vizita lui Zelenski de pe liniile frontului din afara Kievului marchează prima sa apariție oficială în afara regiunii, de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, la 24 februarie. ''Vă riscați viețile pentru noi toți și pentru țara noastră", le-a spus acesta soldaților, citat pe site-ul biroului președintelui. Zelenski i-a lăudat pe soldați și le-a oferit cadouri.

Războiul poate fi oprit în câteva săptămâni, spune Zelenski

"Dacă lumea este cu adevărat unită și sinceră în legătură cu această agresiune rusă împotriva statului nostru suveran, atunci viteza de încheiere a acestui război va fi măsurată în săptămâni. Săptămâni, nici măcar luni", a spus Volodimir Zelenski zilele trecute, în apelul publicat pe Facebook de către Biroul Președintelui Ucrainei. El crede că "Rusia a mizat în mod deliberat pe criza alimentară" prin blocarea porturilor maritime ucrainene, din care navele cu cereale nu pot pleca.

Zelenski a precizat că armata rusă distruge în mod deliberat utilajele agricole ucrainene. Potrivit liderului de la Kiev, Rusia face acest lucru "pentru a crește dependența altor țări de ea, accesul la alimente devenind un alt factor de presiune în politica globală". "Cu cât pământurile noastre sunt eliberate mai devreme de invadatori, cu atât oamenii vor fi protejați mai devreme pretutindeni în lume. Protejați de dorințele agresive ale celor care doresc să urmeze o politică colonială, ca pe vremuri", a explicat Zelenski.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Zelenski s-a deplasat la Harkov. Preşedintele ucrainean i-a lăudat pe soldați și le-a oferit cadouri